Zöld Heti túra a zöldben

Túrázók a Csálai-erdőben április 25-én [Fotó: Ilona János]

A Hegyaljára terveztük, de a csapadékos időjárás miatt végül a Csálai-erdőre módosítottuk a Zöld Heti túránk helyszínét április 25-én, csütörtökön. A IX. A, a X. B, C, D, és a XI. B, C osztályok tizennyolc diákja vállalta, hogy kilép a komfortzónájából, a nedves fűben átázott cipővel és zoknival rója a kilométereket (összesen több mint 17-et), cserébe a tavaszi erdő zöldjét, a friss levegőt, a látnivalókat és a mozgás örömét kapja. A túrát Szente Gabriella és Lehoczky Attila vezette, alulírott kísérőként és fotósként működött közre.

Az erdei tó érintésével jutottunk az egykori Csálai-földvárhoz, ahol Lehoczky Attila érdekes részleteket árult el az először 1486-ben említett földvárról, amelynek pincéi a XIX. század végén még járhatóak voltak, ma már viszont csak az egykori sáncok növénnyel benőtt nyomai láthatók. A Hármas-sziget felé haladva érkeztünk ki a Maros-partra, majd rövid pihenő után a Maros-ártér Tájvédelmi Központba. Ott kiderült, hogy tűzrakáshoz bizony szigorúan tilos az erdőből gyűjteni ágakat, úgyhogy a szalonnasütést elnapoltuk, megelégedtünk a hazulról hozott harapnivalóval.

Némileg fáradtan, de az egyre melegebb napsütés hatására mégis vidáman, s remélhetőleg elégedetten érkeztünk vissza kora délután az iskolához. Ha idén már nem, jövőre mindenképpen pótoljuk a hegyaljai túrát is.

« A 3 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .