Segíts megmenteni a Földet! – Zöld Héten, a Föld napján

Plakátterv: Tapasztó Alexandra (X. A)

Az idei tanév az első, amelyben Zöld Hét címmel környezetvédelmi foglalkozásokat, programokat szerveznek a romániai iskolák tanulóinak. Ennek keretében a diákok öt napon át ismerkedhetnek a környezetvédelem és a hulladékkezelés fontosságával, illetve a környezetszennyezés káros hatásaival, de lehetőség nyílik természetjárásokra, kirándulásokra is.

A Csiky Gergely Főgimnázium IX. D, X. D és X. A osztályos diákjaival április 22-én, a Zöld Hét hétfőjén, ami egyben a Föld napja is idén, számítástechnika órán figyelemfelkeltő plakátokat terveztünk Segíts megmenteni a Földet! címmel.

Alapanyagul az interneten elérhető, szabadon felhasználható képek, grafikák szolgáltak, a kivitelezéshez pedig ki-ki az általa választott alkalmazást – PowerPoint, Canva, PhotoCollage stb. – használta. Munka közben alapvető fényképszerkesztési, tipográfiai és kompozíciós technikákat is elsajátítottunk.

Alább az elkészült plakátokból tallózunk.

X. A

IX. D X. D

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + tíz =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .