Szép eredmények a Romániában élő kisebbségeknek szervezett román nyelv és irodalom tantárgyversenyen – Rezultate foarte bune pentru elevii Colegiului „Csiky Gergely” la Olimpiada de limba și literatura română pentru minorități naționale și diaspora

Április 11–14. között a Csiky Gergely Főgimnáziumban került megrendezésre a Romániában élő kisebbségek számára szervezett Román Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos szakasza. A versenyen több mint 250 diák vett részt az ország 19 megyéjéből, akiket 30 pedagógus kísért a megmérettetésre.

A tantárgyverseny két fordulóból állt. A résztvevő diákok pénteken 9:00 órától egy írásbeli próbán mérték össze tudásukat, majd szombaton, ugyancsak 9:00 órától a verseny a szóbeli próbával zárult. A két forduló összesített eredménye alapján díjazták a diákokat. Az eredményhirdetésre szombat késő délután került sor, amit díszvacsora, torta és közös buli követett a Jelen-házban. A három napos esemény vasárnap délelőtt ünnepélyes díjkiosztóval zárult.

Iskolánkat a versenyen 6 diák képviselte: Pătrună Diana (VI. osztály), Albert Alexandra (VII. osztály), Kiss Cintia Alexandra (VIII. osztály), Anghel Orsolya (IX. A), Szél Emese (X. A) és Szellelki Krisztián (XI. A). Közülük négyen a díjazottak közé is bekerültek.

Dicséret:

  • Kiss Cintia Alexandra (VIII. o.), felkészítő tanár Rus Cristiana
  • Anghel Orsolya (IX. A), felkészítő tanár Pașca Gina
  • Szellelki Krisztián (XI. A), felkészítő tanár Rus Cristiana

Különdíj:

  • Szél Emese (X. A), felkészítő tanár Dima Crina

Gratulálunk a szép eredményekhez, és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban is!

Nyári Melinda, igazgatóhelyettes


În perioada 11–14 aprilie 2024, Colegiul „Csiky Gergely” a găzduit Olimpiada pentru minorități naționale și românii din diaspora. Evenimentul a reunit peste 250 de elevi din 19 județe ale țării, însoțiți de aproape 30 de cadre didactice, pentru a concura într-o competiție a cunoașterii și a culturii.

Elevii Colegiului „Csiky Gergely” din Arad au avut un parcurs bun în cadrul competiției, evidențiindu-se prin rezultate obținute și prin pasiunea pentru limba și cultura română.

Elevii care au reprezentat cu mândrie și devotament Colegiul Csiky Gergely la această olimpiadă sunt următorii:

  • Pătrună Diana, clasa a VI-a, îndrumată de profesoara Gina Pașca
  • Albert Alexandra, clasa a VII-a, coordonată de profesoara Bianca Pașcu-Paul
  • Kiss Cintia Alexandra, mențiune în clasa a VIII-a, îndrumată de profesoara Cristiana Rus
  • Anghel Orsolya, mențiune în clasa a IX-a, îndrumată de profesoara Gina Pașca
  • Szél Emese, premiu special în clasa a X-a, îndrumată de profesoara Crina Dima
  • Szellelki Krisztián, mențiune în clasa a XI-a, coordonat de profesoara Cristiana Rus

Acești elevi au demonstrat nu doar cunoștințe solide în domeniul limbii și literaturii române, ci și o capacitate remarcabilă de analiză și interpretare a textelor literare. Performanțele lor sunt o dovadă a efortului depus de profesorii de limba română, care au investit timp și resurse în pregătirea lor, sprijinindu-i în fiecare etapă a competiției.

Această performanță reprezintă nu doar o bucurie pentru școală, ci și o confirmare a calității educației oferite aici.

Colegiul „Csiky Gergely” felicită cu căldură elevii și profesorii implicați în această competiție și își exprimă mândria pentru rezultatele obținute. Succesul acestor tineri talentați este o inspirație pentru întreaga comunitate școlară și un motiv de încredere în viitorul educației românești și pentru elevii care învață limba minorităților naționale.

Bianca Pașcu-Paul, profesoară de limba și literatura română

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .