Érettségi eredmények az óvások után – pici pozitív változás

erettsegi_eredmenyek_elsokor_sav

Július 10-én, pénteken délben kerültek fel a nyári érettségi vizsgasorozat végleges eredményei a tanügyminisztérium honlapjára. Kedden 12 csikys nyújtott be óvást, közülük egyikükét elfogadták, így icipicit javult még a statisztika. 

Tehát: az 51 idei beiratkozott végzős közül végül 38-an értek el átmenő jegyet, 13-an megbuktak. Ez 74,50 %-os átmeneteli arányt jelent, a tavalyi 55,55 %-hoz képest.
A korábbi évfolyamokról beiratkozott 12 végzős eredménye az óvások elbírálása után sem változott, vagyis közülük 2-en értek el átmenő jegyet, 1 diák hiányzott, 9-en megbuktak, ez 16,66 %-os átmeneteli arányt jelent.
A közös statisztika alapján (idei és korábbi végzősök) 63 beiratkozott diák közül 1 hiányzott, a megjelentek közül 40-en sikeresen vizsgáztak (64,52 %), 22-en pedig megbuktak (35,48 %). Puskázás vagy más szabályszegés miatt egyetlen diákunkat sem utasították ki a vizsgáról.

Keddhez képest nem változott a kilences átlag felett teljesítő diákok száma és kiléte. Ők a következők: Kovács Henrietta (9,51), Horváth Szilvia (9,33), Toth Bianka (9,23), Toth Blanka (9,03), valamennyien a XII. A osztályból.

Román nyelv és irodalomból 15-en, matematikából 10-en vizsgáztak sikertelenül, 1 diák pedig a magyar nyelv és irodalom vizsgáját is elbukta. Egy tavalyi végzősünk átmenő osztályzatot kapott minden próbán, de nem érte el (sajnos, az óvások elbírálása után sem) az átmenetelhez szükséges végső minimális 6-os átlagot.

A csikysek részletes eredményeit a tanügyminisztérium honlapján IDE, vagy a fenti képre kattintva nézhetjük meg, az osztályokra lebontott átlagokat tartalmazó táblázatokat pedig ITT találjuk meg.

Újfent gratulálunk valamennyi sikeres érettségizőnek! Jó pihenést és, hamarosan, sikeres pályaválasztást!