Érettségi eredmények az óvások után – pici pozitív változás

erettsegi_eredmenyek_elsokor_sav

Július 10-én, pénteken délben kerültek fel a nyári érettségi vizsgasorozat végleges eredményei a tanügyminisztérium honlapjára. Kedden 12 csikys nyújtott be óvást, közülük egyikükét elfogadták, így icipicit javult még a statisztika. 

   Tovább…

Érettségi 2015 – Hétfőn kezdődnek az írásbelik!

Angol_erettsegire_keszulve_2015_sav

Lejárt az idei érettségi szóbeli és gyakorlati szakasza (A, B, D és C próbák, ebben a sorrendben), amelyről korábbi bejegyzéseinkben részletesen olvashattak már. Ezeken valamennyi beiratkozott idei végzősünk részt vett és sikerrel tovább is jutott. A román és a magyar szóbelin 51, a számítástechnika gyakorlati vizsgán 39, az idegen nyelv (angol, illetve német) vizsgán pedig 45 diákunk szerezte meg a tudásának megfelelő minősítést. Június 29-én, hétfőn már az írásbeli próbák kezdődnek, amelyek egy részén (személyenként egy vagy két próbán) további 12 korábbi végzősünk is részt vesz. Az írásbelikre vonatkozó legfontosabb tudnivalókat alább igyekszünk összefoglalni. 

   Tovább…

A, B, D letudva. Következik a C!

Magyar_szobeli_2015_sav

Betűrejtvény? Nem, csupán az érettségi vizsga szóbeli/gyakorlati próbáinak betűjelei. „A” mint román szóbeli, „B” mint magyar (anyanyelv) szóbeli, „D” mint számítástechnika vizsga. Június 22-én, hétfőn, és 23-án, kedden a „C”-vel, vagyis az idegen nyelv próbával folytatódik az idei érettségi nyári vizsgasorozata. Lássuk röviden az eddigi eredményeket, és a további tudnivalókat. 

   Tovább…

Érettségi 2015 – Irány az infoterem!

Szamtech_erettsegi_Sav

Lezajlott az idei érettségi nyári szakaszán a szóbeli kommunikáció nyelvi kompetenciáinak felmérése román nyelvből (június 8–9-én), illetve magyar nyelvből (június 10–11-én). A román és a magyar szóbeli után (melynek eredményeire, és további statisztikai adatokra visszatérünk!) június 15-én, hétfőn a digitális kompetencia felmérése (azaz a számítástechnika vizsga) következik. 

   Tovább…