Csikys érettségi eredmények: jobbak a tavalyiaknál!

erettsegi_eredmenyek_elsokor_sav

Ma, július 7-én reggel 10 óra előtt néhány perccel a tanügyminisztérium honlapján megjelentek az érettségi eredmények, majd rövidesen az iskolákban is kifüggesztették azokat. 

A csikysek eredményei, röviden: az 51 idei beiratkozott végzős közül 37-en értek el átmenő jegyet, 14-en megbuktak. Ez 72,54 %-os átmeneteli arányt jelent, ami jelentősen jobb a tavalyi eredményeknél (55,55 %). (Az Arad megyei átlag 59,9 %, az országos pedig 66,41 %.) A tavalyi évfolyamról is beiratkozott 12 végzős, nekik egy vagy két tantárgyból kellett írásbeli vizsgát tenniük. Közülük csak 2-en értek el átmenő jegyet, 1 diák hiányzott, 9-en megbuktak, ez 16,66 %-os átmeneteli arányt jelent.

Kilences átlag felett a XII. A osztály négy tanulója teljesített: Kovács Henrietta (9,51), Horváth Szilvia (9,33), Toth Bianka (9,23), Toth Blanka (9,03). Gratulálunk nekik, és valamennyi sikeres érettségizőnek!

Ami a bukott tantárgyakat illeti: román nyelv és irodalomból 16-an, matematikából 10-en vizsgáztak sikertelenül, 1 diák pedig a magyar nyelv és irodalom vizsgáját is elbukta. Egy tavalyi végzősünk átmenő osztályzatot kapott minden próbán, de nem érte el az átmenetelhez szükséges végső minimális 6-os átlagot.

Ugyancsak ma, kedden 16–20 óra között lehet benyújtani az esetleges óvásokat, majd azok elbírálása után a végleges eredményeket július 10-én, pénteken függesztik ki.

A Csiky Gergely Főgimnázium végzőseinek eredményeit ITT tekinthetjük meg. (A nagy érdeklődés miatt készüljünk fel a honlap akadozó, lefagyásokkal tarkított működésére!…) A részletes eredményeket, az osztályonkénti átmeneteli aránnyal és további adatokkal pénteken, a végleges eredmények kifüggesztése után közöljük.