Szép eredmények a Romániában élő kisebbségeknek szervezett román nyelv és irodalom tantárgyversenyen – Rezultate foarte bune pentru elevii Colegiului „Csiky Gergely” la Olimpiada de limba și literatura română pentru minorități naționale și diaspora

Április 11–14. között a Csiky Gergely Főgimnáziumban került megrendezésre a Romániában élő kisebbségek számára szervezett Román Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos szakasza. A versenyen több mint 250 diák vett részt az ország 19 megyéjéből, akiket 30 pedagógus kísért a megmérettetésre.

   Tovább…

Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny, megyei szakasz

[Fotó: Czeglédi Csilla]

Március 23-án, szombaton ismét iskolánkban került megrendezésre a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny megyei szakasza. A versenyen a Csiky Gergely Főgimnázium és az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola diákjain kívül a kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola, a Pécskai 2-es számú Általános Iskola, az ágyai Olosz Lajos Általános Iskola, a Majláthfalvi Általános Iskola, a simonyifalvi Simonyi Imre Általános Iskola, illetve a nagyzerindi Tabajdi Károly Általános Iskola diákjai mérték össze tudásukat és tehetségüket.

   Tovább…