Június 5-én a nyolcadikosoknak szól a kisharang

Egy héttel a tizenkettedikes végzősök ballagása után, 2020. június 5-én a Csiky Gergely Főgimnázium nyolcadikos diákjai számára is megszólal a kisharang… legalábbis a távolból, virtuálisan, az elektronikus kommunikáció szövevényes hálózatán keresztül. Mert élőben, idén, ezt sem lehet.

Ahogy azt korábban már jeleztük, nyolcadikos diákjainktól is egy kisfilmmel szeretnénk búcsút venni, amelyet az iskola vezetősége irányításával Back István Levente, X. A osztályos tanuló, a weblap-szerkesztőség tagja készített el a hetedikes diákok és azok osztályfőnökei közreműködésével.

A közel 19 perces kisfilmet itt, a Csiky Gergely Főgimnázium honlapján, illetve az iskola facebook-oldalán és Youtube-csatornáján tesszük közzé, ahogy az elmúlt héten, úgy most is Youtube-os premier formájában.

A kisfilm bemutatója, azaz a nyolcadikosok online ballagása június 5-én, pénteken délben 13 órakor kezdődik, a (szintén online) osztályfőnöki óra után. Youtube-os premierként, a videót az első lejátszáskor nem lehet majd „előre tekerni”, azaz ugrásokkal, kihagyásokkal végignézni, később, a bemutató után viszont ugyanúgy viselkedik majd, mint bármely online videó, akárhányszor újra lejátszható, visszanézhető.

Kívánunk minden csikys nyolcadikosnak (a lehetőségekhez képest) minél ünnepélyesebb ballagást, ősszel pedig minél közvetlenebb találkozást, lehetőleg ne a képernyők előtt, hanem „valóságosan”, az iskolaudvaron. Nyilván, a mi iskolánk udvarán!… A családtagoknak, hozzátartozóknak, diáktársaknak, pedagógusoknak, minden érdeklődőnek pedig kellemes filmnézést!