Hívogat az óvoda!

Kedves szülők és gyerekek!

Így vagy úgy, a 2020-as év mindenkinek komoly változásokat hozott. Vannak dolgok, helyzetek, melyeket átértékelünk, újratervezünk. Egy dolog biztosan nem változott, nem változik: a Csiky Gergely Főgimnáziumhoz tartozó Kincskereső Óvoda szeretettel várja mindazon szülőket s gyermekeket, akik a 2020–2021-es tanévben intézményünket választják. Óvodánkban három napközis csoport működik: kis-, közép-, és nagycsoport. Mindhárom csoportban két-két óvónő várja nagy szeretettel a gyerekeket.

A játék, mely a gyermek életkori sajátosságának fő alkotóeleme, jelen van az egész nap folyamán. A szabadidős tevékenységek mellett, az óvónők által irányított tevékenységek során a gyermekek játékos módon új ismeretekre tesznek szert. Természetesen nem maradnak el a mindennapi, már rutinnak számító énekek, körjátékok, mondókák sem.

Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektetünk a családias légkör megteremtésére, hiszen fontos, hogy a gyermek az óvodába kerülve se nélkülözze az otthon biztonságát, szeretetét.

Kis közösségünkben helyet kapnak a különböző ünnepélyek (évzárók, búcsúztatók stb.),valamint az édesanyák köszöntése, karácsonyi és húsvéti és farsangi előkészületek is. Az utóbbiak lebonyolításában jelentős szerepet kapnak a szülők is. Hangulatos, meghitt, vidám délutánokat töltünk el együtt, amikor betekintést nyerhet a kedves szülő mind a gyermek, mind a pedagógusok munkájába. Nemcsak a gyermekek szellemi felkészülését tartjuk fontosnak, hanem elsődleges szempont a fizikai, lelki fejlődésük is. Ebben segítségünkre van az óvodánkban működő logopédiai foglalkozást irányító szakember is. Ezenkívül igyekszünk minél többet a szabadban lenni, a gyermekek mozgásigényét kielégíteni. Mindezt anyanyelven, magyarul.

Kedves érdeklődő, Kosztolányi Dezső szavait idézzük: „A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, / akarsz-e mindig, mindig játszani…”

A Kincskereső Óvodába való beiratkozás a Csiky Gergely Főgimnázium titkárságán történik. A vizsgaidőszak és az egészségügyi helyzet miatt kérjük, hogy az érdeklődők előre egyeztessenek látogatási időpontot az iskola titkárságán, a 0257-210002 telefonszámon.

A beiratkozáshoz szükséges iratok listáját tartalmazó hivatalos dokumentumot IDE kattintva lehet elolvasni.