A 2% nem „két százalék” – a Csiky Gergely Főgimnázium Szülőbizottságának kérése

Néhány hete már lazult a kijárási tilalom, egyes dolgok lassan visszatérnek a normális kerékvágásba. Reméljük, mindannyian jól vagytok, családjaitokkal együtt. Iskolába már nem mennek szeptemberig a gyerekek, viszont nekünk, a szülői bizottságnak és a szülőknek maradtak befejezetlen dolgaink, amelyek kicsit másképp alakultak(-nak) a szükségállapot miatt.

Egy ilyen fontos dolog, amely az idén sok minden miatt csúszott, az az adónk 2%-ának odaszánása. Év elején változott a nyomtatvány, mert változott a törvény, tavaly áprilistól 3,5%-ot adhatunk kedvenc civilszervezetünknek, a karantén miatt pedig változott a leadási határidő és a leadás módja is. Egy szó mint száz, még nem késtünk el, a Csiky Gergely Főgimnázium Szülőbizottsága örömmel fogadja az adófelajánlásokat.

Az érvényes nyomtatványt IDE csatolva találjuk meg. Akinek lehetősége van rá, nyomtassa ki, adjon tovább belőle baráti körben, szülői körben. Kitölteni csak az első oldal tetején levő saját adatokat kell, illetve a második oldal alján aláírni.

A járvány miatt az ANAF (finánc) csak postán fogadja el az iratot, nem lehet bevinni nekik. Mindenki a lakcíme szerinti város, helység ANAF-hivatalába kell hogy elküldje a dokumentumot, melyet „recomandat, cu confirmare de primire” formában kell feladni. Több irat is mehet egy borítékban.

Az aradi cím: ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE ARAD, Bulevardul Revoluţiei nr. 79. Camera. 3.

A beküldési határidő: 2020. június 30.

Az iskola vezetősége jóvoltából arra is van lehetőség, hogy a kitöltött nyomtatványokat az iskola titkárságán begyűjtsük, a következők szerint: ezen a héten (június 8–12.) 9–15 óra között, jövő héten (június 15–19.) 13–15 óra között. A járványügyi intézkedések és a jövő héten zajló vizsgák miatt fontos az órarend betartása.

Az iskola titkárságán találtok űrlapokat is, melyeket akár helyben is ki lehet tölteni. A kitöltött nyomtatványokat összegyűjtjük, és együtt postázzuk.

Nagy segítség lenne, ha néhányan vállalnátok, hogy (a lakóhelyetek környékén) megszervezzétek a nyomtatványok szétosztását, illetve összegyűjtését. Előre is köszönet érte!

Fogjunk össze, tegyük meg, ami rajtunk múlik!