Június 11-én a negyedikesek is elballagnak…

Tudjuk, igen, a legkisebb „végzősök” ballagása tényleg csak jelképes, hiszen ők sem tanulmányaikat, sem iskolájukat (remélhetőleg) nem hagyják el, ősszel újra találkozunk velük a közel százéves épület falai között. De akkor már nem kisdiákként, hanem ötödikes gimnazistaként érkeznek majd új osztályterembe, új pedagógusok mellé, tehát igen, nagyon is lezárul számukra életük egy igen fontos időszaka, a gyermekkor legtisztább, legönfeledtebb korszaka. S mivel az idei tanév végét meglehetősen erősen alakították a koronavírus-járvány miatti korlátozások, hát igen, Khell Levente tanító bácsi negyedikeseit is virtuálisan tudjuk csak búcsúztatni, egy hangulatos kisfilm segítségével.

A Csiky Gergely Főgimnázium vezetősége kezdeményezte, a harmadik és a negyedik osztály közössége (tanítók, tanulók, szülők) működött közre, Leib Gáspár György tanító bácsi írta a forgatókönyvet, Vékony Dóra, iskolánk egykori tanulója végezte a videószerkesztést. Így állt össze a 16 perces kisfilm, amely, bizton állítjuk, sok meghitt pillanatot tartogat a nézőknek, szülőknek, hozzátartozóknak, diáktársaknak, pedagógusoknak, ismerősöknek, és persze a főszereplőknek is, a negyedik osztály diákjainak és tanítójának.

A tizenkettedikesek és a nyolcadikosok búcsúztató rövidfilmjéhez hasonlóan, ezt a videót is Youtube-os premier formájában tesszük közzé itt, az iskolánk honlapján, a Csiky facebook-oldalán és Youtube-csatornáján. A bemutató, azaz a negyedikesek online ballagása június 11-én, csütörtök este 7 órakor kezdődik, a Khell Levente tanító bácsival töltött utolsó (online) óra kezdetén. (Ez utóbbin mi, nézők természetesen nem, hanem csak a 32 tanítvány vehet majd részt.)

Jól tudjuk már, ugye, hogy premierként a videót az első lejátszáskor nem lehet majd „előre tekerni”, ugrásokkal, kihagyásokkal végignézni, később, a bemutató után viszont ugyanúgy viselkedik majd, mint bármely online videó, akárhányszor újra lejátszható, visszanézhető.

Kívánunk szép, meghitt ballagást a negyedikes kisdiákoknak, s azt, hogy a búcsújuk valóban csak néhány hónapra szóljon, utána viszont friss erővel, kíváncsisággal térjenek vissza iskolánkba. Gyermeki énjüket, őszinteségüket, örömüket megtartva, tehetségüket, szorgalmukat tovább kamatoztatva…

A családtagoknak, hozzátartozóknak, diáktársaknak, pedagógusoknak, minden érdeklődőnek pedig: kellemes filmnézést!

Egy hozzászólás a(z) “Június 11-én a negyedikesek is elballagnak…” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.