Virtuális ballagás, nem csak a nagyoknál

Virtuális ballagásra, sőt ballagásokra készülünk… [Fotó: László Ferenc]

Ahogy azt korábbi bejegyzésünkben jeleztük, a járványügyi intézkedések miatt a végzős diákok idei ballagása május 29-én, pénteken iskolánkban is virtuálisan fog lezajlani. Az osztályfőnöki óra után, délelőtt 10 órakor a hagyományos ballagások hangulatát egy több mint félórás rövidfilmmel fogjuk megidézni. Az iskola vezetősége és tantestülete hasonló módon készül búcsúztatni az idei nyolcadikos végzősöket és a negyedikes „ballagókat” is.

A legnagyobbak ballagása után egy héttel, június 5-én fogunk (remélhetőleg csak átmeneti) búcsút venni nyolcadikos diákjainktól. Számukra egy évvel fiatalabb társaik, a hetedikesek készítenek búcsúztató kisfilmet, természetesen tanáraik és szüleik közreműködésével.

Június 12-én, pénteken pediga legkisebb ballagók, a negyedikes diákok virtuális búcsúztatójára kerül sor, a harmadikos társaik, a tanítók és, természetesen, a szülők közreműködésével.

Mindhárom rövidfilmet itt, a Csiky Gergely Főgimnázium honlapján, illetve az iskola facebook-oldalán és Youtube-csatornáján tesszük közzé.

S hogy a végzősök virtuális ballagása még ünnepélyesebb legyen, a rövidfilm május 29-i, pénteki első vetítését kicsit különlegesebbre tervezzük. Erről bővebben holnap, csütörtök este írunk.