Pénteken, délelőtt 10 órakor: virtuális ballagás a Csikyben

Tegnap és tegnapelőtt is jeleztük, úgyhogy most már csak röviden: május 29-én, pénteken, pontban délelőtt 10 órakor kezdődik a Csiky Gergely Főgimnázium idei végzőseinek online (virtuális) ballagása. A hagyományos ballagások hangulatát megidéző 37 perces rövidfilmet, amelyet László Ferenc operatőrrel és munkatársával, Szentes Mónikával erre az alkalomra készítettünk, Youtube-os premier formájában fogjuk bemutatni itt, az iskola honlapján, a Csiky facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.

Hogy mit jelent a Youtube-os premier? Lényegében azt, hogy bármilyen eszközön is követjük, a film bemutatójára az előre beállított időpontban, jelen esetben péntek délelőtt 10 órakor fog sor kerülni, s az első lejátszáskor nem lehet majd „előre tekerni”, azaz ugrásokkal, kihagyásokkal végignézni. Olyan lesz tehát, mintha a televízióban néznénk meg egy kiválasztott műsort, csak most a közvetlen családtagok helyett az iskola jóval népesebb (virtuális) családjának tagjai követhetik majd egyidőben az eseményt. (Akár televízión is, ha az internetre kapcsolható.)

Délelőtt 10 órakor a fenti ablakban (vagy a facebookon, vagy a Youtube-on) egy kétperces visszaszámlálás lesz látható, amely után kezdődik a film lejátszása. A bemutató után a film hagyományos videó formájában fent marad a Youtube-on és később akárhányszor újra lejátszható, visszanézhető. (Igen, akkor már kihagyásokkal, ugrásokkal is.)

Annak reményében, hogy technikai akadályok sem fogják zavarni az ünnepi hangulatot (a tavalyi ballagókat megpaskoló eső most nem számít technikai akadálynak…), kívánunk minden végzősünknek… hát, igen, lehetőleg szép ballagást, valódi sikerekben gazdag, boldog életet! Viszlát péntek délelőtt!