Kreatív karantén – a nyolcadikosoknál is

Amint azt cikkünk előző részében is jeleztük, a karantén időszaka nem mindenki számára volt könnyen átvészelhető időszak. Iskolánk néhány nyolcadikos diákját is megkérdeztük arról, hogy az elmúlt időszakban mivel töltötték a szabadidejüket, hogy megy nekik az online felkészülés a vizsgákra és várják-e, hogy visszatérjenek az iskolába, ha csak rövid időre is.

Tapasztó Karla

Ez a vírus elég hirtelen jött, egyáltalán nem gondoltam arra, hogy így alakulnak a dolgok. Nekem a bezártság nem könnyű, mivel szeretek emberek között lenni, új barátokat szerezni, így a barátokkal próbálom online tartani a kapcsolatot, sőt olyan személyekkel is elkezdtem beszélni, akikkel eddig nem tettem. Sokat alszom, segítek a szüleimnek és néha szoktam kertészkedni is. Hobbi szempontjából maradtam a rajzolásnál és ezt próbálom fejleszteni. Rájöttem, hogy képes vagyok éjjel-nappal sorozatokat nézni… szerintem nem vagyok egyedül ezzel. A felkészülés a vizsgákra elég jól megy, bár online ez nem túl könnyű. A tanárok minden tőlük telhetőt megtesznek az érdekünkben, szóval gyakorlással töltjük az online órákat. A véleményem az online tanításról az, hogy a mostani helyzetben ez a legjobb megoldás, hiszen hirtelen kellett cselekedni. Alig várom, hogy visszamenjek az iskolába egy kis időre, mivel legalább láthatom a barátaimat, osztálytársaimat.

Dobos Carlos

A bezártság eleinte nagyon nem tetszett, viszont most már kezdem megszokni. Az itthon töltött hetek alatt sok olyan dologra is időm jutott amire eddig nem nagyon, ilyen például az olvasás. Az online oktatás lehet, hogy nem hangzik túl jól, de a tanárok nagyon segítőkészek és megpróbálnak mindent tökéletesen elmagyarázni, így szinte úgy tűnik, mintha rendesen járnánk iskolába. Őszintén, nem nagyon gondoltam volna, hogy valaha is hiányozni fog az iskola, de most ez a pillanat is eljött. Már nagyon várom, hogy lássam az osztálytársaimat és azt, hogy rendes órákon vegyünk részt. Remélem, ez a helyzet hamarosan véget ér és minden visszatér a régi kerékvágásba.

Horváth Jázmin

A bezártsággal az a baj, hogy nem találkozhatok a barátaimmal, ezért nagyon nem szeretem. Amikor nem tanulok, akkor a családdal társasjátékozunk vagy nézünk egy filmet, illetve sportolni és táncolni szoktam. Az online oktatást nem igazán szeretem. Sokkal nehezebb, mint a suliban lenni. Sokkal több mindent kell elvégeznünk, hogy tartsuk azt a tempót, amit az iskolában is. Igen, várom hogy visszamehessek a suliba, akár csak egy rövid időre is, hogy viszontláthassam a barátaimat.

Dunai Márk

Mivel falun lakok, nem nagyon élem át ezt az egészet, illetve itt semmi sem változott meg. Tehát nekem ez az egész egy nyári szünetre hasonlít. Igen, van egy nagyon régi hobbim, amit most még jobban kifejleszthetek, ez pedig a motorozás és a motorok javítása. Az online órákon a tanárok néha nem tartják be azt a bizonyos 50 percet. És nekem ez az egész nem annyira jön be, sokszor szaggatott a hang, sokaknak rossz az internetje. Persze, már nagyon várom az iskolába való visszatérést, és igaz, hogy csak 10 napra megyünk vissza felkészülni, de mégis hiányzik az a bizonyos sulis hangulat.

Kruzslitz Kyra

Ilyen helyzetben eddig még sohasem voltunk. Amikor megszűnt az iskolába járás, sokan úgy gondoltuk, milyen jó lesz majd nekünk, ha nem kell korán kelnünk, nem kell órák hosszat az iskolában ülni, nem kell tanulni, házi feladatokat oldani, és nagyon-nagyon sok szabad időnk lesz. Azóta rájöttünk, hogy ez így egyáltalán nem jó, és a bent ülés már mindenkinek nagyon kínos. A karantén kezdetétől én próbálok olyan feladatokat elvégezni, amelyek hasznosak, de egyben örömet is okoznak nekem. Például, apró sütiket készítek, de kipróbáltam már egy-két tortareceptet is, és lassan fánkot, kenyeret és kalácsot is tudok már sütni. Táncolni és tornászni is napi szinten szoktam, online tartjuk a kapcsolatot az edzőkkel meg a tánccsapattal is. Ugyanakkor próbálok a vizsgákra is koncentrálni, tanulni, felkészülni, s minél jobban próbálok odafigyelni az online órákon. Őszintén, már alig várom hogy visszamenjünk az iskolába, ha csak egy kis időre is. Már nagyon hiányoznak az osztálytársaim, a barátaim, és nem utolsó sorban pedig a kedvenc tanáraim is.