Nemzedékek találkozója a XIV. Alma Mater Véndiák-találkozó alkalmával

vendiak_talalkozo_2015_sav

2017. szeptember 30-án, szombaton kerül sor az idei, immár XIV. véndiák-találkozóra az Alma Mater Alapítvány szervezésében. Az ezt megelőző két napon, csütörtökön és pénteken a fiatalabbak, azaz a mostani diákok számára is tartalmas, érdekes programot készít elő az Alapítvány kuratóriuma. 

„Bemutatkozik az iskolánk!” – ez a címe a szeptember 28-i, csütörtök délelőtti rendezvénynek, amelyen 11 órai kezdettel Arad megye magyar általános iskoláinak interaktív bemutatkozására kerül sor a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében. Egy fotókiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők az iskolák által beküldött fényképekből, illetve egy későbbi fotópályázatot is ekkor fognak meghirdetni.

„Iskolánk (fiatal) arcai” – szeptember 29-én, pénteken a Csiky Gergely Főgimnázium egykori diákjai találkoznak az iskola jelenlegi tanulóival. Élménybeszámolókon, beszélgetéseken, érdekes kísérleteken vehetnek majd részt tanulóink az egykori csikys diákok vezetésével. (2013. december 12-én, az akkori Csiky-napon már sikeresen lezajlott egy ehhez hasonló rendezvénysorozat, erről ITT olvashatunk beszámolót.)

A XIV. Alma Mater Véndiák-találkozóra szeptember 30-án, szombaton kerül sor.
A találkozó programja: vendiak_talalkozo_2017_program

  • 09.00 – Ökumenikus istentisztelet a belvárosi minorita templomban
  • 10.30 – A véndiákok üdvözlése a Csiky Gergely Főgimnázium, illetve a Mihai Eminescu Általános Iskola (volt Zárda) udvarán; rövid hagyományőrző zenés-táncos műsor
  • 11.00 – Az iskola emlékezik neves tanáraira a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében; beszélgetés Karczagi Sándor ny. református lelkésszel, az elmúlt száz év történelmének élő-eleven szereplőjével, iskolánk legidősebb véndiákjával
  • 11.00 – Nemzedékek találkozója, osztálytalálkozók
  • 20.00 – Véndiák-bál a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében; a zenét szolgáltatja a Laly & July együttes; jegyek elővételben szeptember 29-ig rendelhetők a Csiky Gergely Főgimázium titkárságán, Kori Edinánál, a 0257-210002 vagy a 0720-281554 telefonszámon.

A rendezvénysorozatra vonatkozó további információkat a 0749-010490-es telefonszámon, illetve a hadnagyeva@yahoo.com email-címen kaphatunk.

A véndiák-találkozóra a szervezők szeretettel várják az aradi és Arad megyei magyar iskolákban, illetve magyar tagozatokon végzett egykori diákokat és családjukat.