Iskola másként – A titokzatos Hold

Az internet színes, lüktető világához szokott nyüzsgő tizenévesek számára érdekes lehet-e egy nyugalmazott fizikatanár beszámolója a Holdról? Igen, ha alapos tudást és szenvedélyt sugároz – fogalmazódott meg bennem a válasz az Iskola másként hetében.

   Tovább…

Iskola másként – A Katerra törzs vándorlása

Réges-régen, még időszámításunk előtt természeti katasztrófák sorozata miatt a híres, nevezetes Katerra törzs lakhelyet kényszerült változtatni. Azt azonban senki sem tudja, hogy a törzs vándorlása pontosan mikor és hol ért véget…

   Tovább…

Iskola másként – Puzzle és tudósok életrajza

Csütörtökön a Logikus emberek ügyes keze több száz darabos puzzle-t rakott ki. Közben találós kérdésekre válaszoltak és jól szórakoztak egymás frappáns válaszain. Majd pedig híres tudósok életrajzával ismerkedtek. 8–13 óra között a VII. B, VII. A, VI. B, VI. A, és az V. B osztály diákjainak tevékenységét Budacsek Terézia és Rogoz Marianna tanárnők vezették.

   Tovább…

Iskola másként – Híres könyvtárak, zene és játék

Biblioteci celebre, muzică și joacă cu clasele V. B și IX. A în data de 23.02.2024. Profesor coordonator: Dima Crina.

Híres könyvtárak, zene és játék az V. B és a IX. A osztállyal az Iskola másként héten, február 23-án, csütörtökön. Irányító tanár: Dima Crina.

https://youtube.com/shorts/9zUCfDvQ3U0?feature=share

Iskola másként – Elsősegély alapfokon

Február 20-án, kedden, az Iskola másként hét keretében régi, kedves ismerőst köszönthettünk a Csikyben, Milka Zsolt egykori kollégánk személyében. Zsolt a pedagógus pályát egy még nehezebb és kihívásokkal teli pályára cserélte, mentős asszisztensként kerül gyakran olyan helyzetbe, amikor életmentő beavatkozásokat kell végeznie.

   Tovább…

Iskola másként – Vallásórák szabadulószobában

Az Iskola másként hét keretében a vallásórákat közösen, ökumenében éltük meg. Szerdán, február 21-én az elemi osztályosok biblikus vagy kalandos szabadulószobák révén mérték fel a jártasságukat, mások pásztort és nyáját játszottak. Legtöbben rendhagyó módon fekete alapra rajzoltak tengeri csendéletet, téli tájat, Rumini kalandjainak helyszíneit, vagy épp Salamon templomát. A IX. A osztály tagjai Jézus életével kapcsolatos szabadulószobában kalandoztak, és elevenítették fel Megváltónk életének főbb állomásait.

   Tovább…

Iskola másként – Rizikós honfoglalás

[Fotó: Ilona János]

A Rizikós honfoglalás voltaképpen két híres társasjáték a Risk (rizikó) és a Honfoglaló egyes elemeinek az összeturmixolása. Még Zimándújfalun voltam tanár, amikor kitaláltam, és a játékban ma is használt térkép még az ottani diákok keze munkáját dicséri.

   Tovább…