Iskola másként hét – gimnazisták hétfője

[Fotó: Rogoz Marianna]

Az iskola másként hét első napján a VI. A, VI. B, VII. A és VII. B osztályok diákjai délelőtt a Társasjáték-teremben sakkoztak, ország-várost játszottak, tangramoztak és más érdekes, logikát, megfigyelőképességet fejlesztő foglalkozáson vettek részt. A tevékenységeket Budacsek Terézia, Molnár Mária Magdolna és Rogoz Marianna tanárnők irányították. 

Délben a VIII. A és VIII. B osztályok a társasjátékok és a játékos fizikai kísérletek világában barangoltak, ahová a fentebb felsorolt pedagógusok mellett Kovács Katalin tanárnő is elkísérte őket. 

« A 2 »

Földi űrutazás az óvodában

Szerdán, február 21-én, az Iskola másként hét harmadik napján a Kincskereső óvoda közép- és nagycsoportosai egy csodás utazáson vehettek részt az űrben, a csillagok között. Kezükben foghattak meteoritdarabkát és kőzetdarabokat a Holdról, illetve a Marsról.

Az óvodások megismerkedtek Naprendszerünk bolygóival, a meteoritokkal, az üstökösökkel, VR-szemüveggel a csillagokat leshették, meteoritkereső csapatjátékot játszottak és sok érdekes információval gazdagították tudásukat. Popa Armandnak hálásan köszönjük a fantasztikus bemutatót!

« A 2 »

Sportnap az óvodában

Az Iskola másként hét keddjén, február 20-án a Kincskereső óvodában a közép- és nagycsoportos óvodások sportnapot tartottak. Vidám gyermekzsivajtól, szurkolástól volt hangos a tornatermünk, dolgoztunk csapatban, küzdöttünk egyénileg, ügyesen és épségben teljesítettük a krokodilos akadálypályát, majd vidám tánccal zártuk a napot.

« A 2 »

Egészségügyi nevelés az óvodában

Ép testben, ép lélek címmel a Kincskereső óvoda közép- és nagycsoportosai az idei Iskola másként hét első napján, hétfőn, február 19-én közös játékos tevékenységen vettek részt.

Czernák Angelica, az óvodánk asszisztense bemutatójával indult a nap, aki hasznos elsősegély-tippeket is adott a gyermekeknek. Ki lehetett próbálni a sztetoszkópot, vérnyomásmérőt, seb-ellátást, -kötözést, és sok más érdekes dolgot tanultak tőle az óvodásaink. Sarolta és Hédy óvónénik szerepjátékra hívták az óvodásokat. Kipróbálhatták, hogy milyen egy kórházban orvosnak, asszisztensnek, páciensnek, vagy éppen beteg ember hozzátartozójának lenni. 

« A 2 »

Iskola másként – Sportnap

sportnap_facebook

Az Iskola másként héten, csütörtökön, április 18-án sportnap volt a Csiky Gergely Főgimnáziumban. Erdei Emese, Erdélyi Kinga és Rónai Helén testnevelő tanárok számos pedagógus és diák közreműködésével szervezték meg a különböző versenyszámokat a labdasportok és az atlétika kedvelőinek. 

   Tovább…

„Minden Algyógyon kezdődik”

algyogy_9a_sav

Április 12–15. között a IX. A osztályközössége négy napra Algyógyra költözött. A kirándulást Rudolf Ágnes osztályfőnök szervezte, és célja, hogy az osztály tagjai jobban megismerjék egymást, azaz hogy összerázódjunk. Hogy sikerült-e az összekovácsolódás, arra a diákok és a koordonátor, Aknai Szilárd, adja meg a választ. 

   Tovább…