Iskola másként – Elsősegély alapfokon

Február 20-án, kedden, az Iskola másként hét keretében régi, kedves ismerőst köszönthettünk a Csikyben, Milka Zsolt egykori kollégánk személyében. Zsolt a pedagógus pályát egy még nehezebb és kihívásokkal teli pályára cserélte, mentős asszisztensként kerül gyakran olyan helyzetbe, amikor életmentő beavatkozásokat kell végeznie.

Az elhivatott ember lelkesedésével mesélt a mentős szakma elégtételeiről de nem hallgatta el azokat az emberi tragediákat sem, amelyeket mentősként megélt.

A foglalkozás keretében a VI. A és a VI. B diákjai elsajátíthatták az elsősegélynyújtás alapjait, kezdve azzal, hogy hogyan hívunk mentőt, milyen információkkal segíthetjük legjobban a mentősök munkáját, és hogyan segíthetünk eszméletlen embereken.

A foglalkozás fénypontja természetesen az újraélesztés gyakorlása volt, amit Zsolt egy próbababán mutatott be és a gyerekek is kipróbálhatták.

A foglalkozás célja a hasznos ismeretek átadása mellett az elsősegélynyújtás kultúrájának terjesztése is volt, hisz az elsősegélynyújtás alapjainak elsajátítása is életmentő lehet bizonyos helyzetekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .