Új szerkesztők, új remények

[Fotó: Ilona János]

Idestova három éve már, hogy utoljára frissült a Csiky Gergely Főgimnázium weblap-szerkesztői diákcsoportjának az összetétele. Közben átdübörgött rajtunk egy járvány, illetve egy masszív épületfelújítás (utóbbi még most is dübörgél, dübörgicsél), s ezek együttes hatásaként a szokottnál jóval kevesebb rendezvényről, eseményről volt alkalmunk beszámolni az iskola online felületein. Az idei tanév elejétől viszont lassan tényleg visszaállnak régi rendjükbe a dolgok, így szükséges, sőt elengedhetetlen volt az új szerkesztők bevonása.

   Tovább…

10 éves a Csiky-weblap

Bizony, nem csalás, nem ámítás, elértük az első kerek évfordulónkat. Napra pontosan 10 évvel ezelőtt, 2010. december 20-án mutattuk be az akkori Csiky-napon iskolánk honlapját. Ködös, hűvös decemberi nap volt az is, a résztvevő diákok és tanárok többsége már a közelgő karácsonyra és a téli szünidőre készült (ahogy ma is), de a weblap már élt és mocorgott, létrehozói pedig csöndben reménykedtek, hogy beváltja majd a hozzá fűzött reményeket.

   Tovább…

Szerkesztők karácsonyi jutalmazása

A Csiky-Csuky diáklap, illetve az iskolai honlap diákszerkesztőinek karácsonyi jutalmazása [Fotó: Ilona János]

Ahogy az már hagyomány iskolánkban, a vezetőség jóvoltából idén is meglepetés-ajándékban részesültek a Csiky-Csuky diáklap, illetve az iskolai honlap diákszerkesztői.

   Tovább…

A 3CS kisfilmen

Ahogy azt megígértük, (online) karácsonyi ajándékként bemutatjuk a 2019. december 18-i Csikys Családi Csodaváráson készített kisfilmet, Back István Levente (X. A) munkáját. Jó szórakozást hozzá!

A weblap-szerkesztők nevében kívánunk áldott karácsonyt, békés ünnepet, jó pihenést, tartalmas kikapcsolódást, és mindent, mi szem szájnak ingere. (De csak mértékkel! 🙂 )

Meglepetés jutalmak – mert megérdemlik!

meglepetes_jutalom_sav

December 20-án, kedd reggel 9 órakor, egy váratlan körözvény nyomán körülbelül félszáz csikys középiskolás gyülekezett a díszteremben. „Takarítani kell?…” „Valami rosszat csináltunk, s most jól leszidnak?…” A találgatásnak Hadnagy Éva igazgató, Spier Tünde aligazgató, Rudolf Ágnes magyartanár és Ilona János számítástechnika tanár megjelenése vetett véget. 

   Tovább…

MÚRE-dicséret egy csikys diáknak

Zsambok_Zoltan_MURE_dicseret_sav

Zsámbok Zoltán, iskolánk XII. A osztályos tanulója, a weblap-szerkesztőség fotósa dicséretet érdemelt ki a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) által tavaly meghirdetett 2015 Brassaï Sajtófotó pályázaton

   Tovább…

Reklámozd a honlapot!

Csiky_5Kedves V–VIII. osztályos diákok!

Idén, december 10-én, a Csiky napok keretén belül ünnepli fennállásának 5. évfordulóját iskolánk honlapja. Ebből az alkalomból versenyt hirdetünk, melynek témája egy olyan reklámszöveg megalkotása, mellyel népszerűsítheted iskolánk honlapját.

A legkreatívabb, legeredetibb szövegek értékes díjban részesülnek. A reklámszövegek beadási/beküldési határideje december 9., szerda 14 óra.

 

Kedves középiskolás csikys diák!

Kreatívnak tartod magad? Jó íráskészséggel rendelkezel? Önálló véleményed van bizonyos kérdésekben? Itt az ideje, hogy mindezt hasznosítsd!

Iskolánk honlapja idén, december 10-én ünnepli fennállásának 5. évfordulóját. Ebből az alkalomból pályázatot hirdet a következő témakörben: A média tájékoztat és /vagy befolyásol.

Várjuk írásodat ebben a témakörben. Alkotásodnak tetszőlegesen választhatsz műfajt: lehet esszé, novella, elbeszélés, értekezés stb. A legkreatívabb, legeredetibb írásművek szerzői értékes díjban részesülnek.

Mindkét kategóriánál (V–VIII. osztályosok, illetve középiskolások) a művek leadási határideje december 9., szerda, 14 óra. Az írásokat Ilona János tanár úrhoz kérjük eljuttatni személyesen, vagy (pontos feladónévvel) az ilonajanos@yahoo.com email-címre.

Sok sikert mindenkinek!

A szervezők