10 éves a Csiky-weblap

Bizony, nem csalás, nem ámítás, elértük az első kerek évfordulónkat. Napra pontosan 10 évvel ezelőtt, 2010. december 20-án mutattuk be az akkori Csiky-napon iskolánk honlapját. Ködös, hűvös decemberi nap volt az is, a résztvevő diákok és tanárok többsége már a közelgő karácsonyra és a téli szünidőre készült (ahogy ma is), de a weblap már élt és mocorgott, létrehozói pedig csöndben reménykedtek, hogy beváltja majd a hozzá fűzött reményeket.

   Tovább…

Szerkesztők karácsonyi jutalmazása

A Csiky-Csuky diáklap, illetve az iskolai honlap diákszerkesztőinek karácsonyi jutalmazása [Fotó: Ilona János]

Ahogy az már hagyomány iskolánkban, a vezetőség jóvoltából idén is meglepetés-ajándékban részesültek a Csiky-Csuky diáklap, illetve az iskolai honlap diákszerkesztői.

   Tovább…

A 3CS kisfilmen

Ahogy azt megígértük, (online) karácsonyi ajándékként bemutatjuk a 2019. december 18-i Csikys Családi Csodaváráson készített kisfilmet, Back István Levente (X. A) munkáját. Jó szórakozást hozzá!

A weblap-szerkesztők nevében kívánunk áldott karácsonyt, békés ünnepet, jó pihenést, tartalmas kikapcsolódást, és mindent, mi szem szájnak ingere. (De csak mértékkel! 🙂 )

Meglepetés jutalmak – mert megérdemlik!

meglepetes_jutalom_sav

December 20-án, kedd reggel 9 órakor, egy váratlan körözvény nyomán körülbelül félszáz csikys középiskolás gyülekezett a díszteremben. „Takarítani kell?…” „Valami rosszat csináltunk, s most jól leszidnak?…” A találgatásnak Hadnagy Éva igazgató, Spier Tünde aligazgató, Rudolf Ágnes magyartanár és Ilona János számítástechnika tanár megjelenése vetett véget. 

   Tovább…

MÚRE-dicséret egy csikys diáknak

Zsambok_Zoltan_MURE_dicseret_sav

Zsámbok Zoltán, iskolánk XII. A osztályos tanulója, a weblap-szerkesztőség fotósa dicséretet érdemelt ki a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) által tavaly meghirdetett 2015 Brassaï Sajtófotó pályázaton

   Tovább…

Reklámozd a honlapot!

Csiky_5Kedves V–VIII. osztályos diákok!

Idén, december 10-én, a Csiky napok keretén belül ünnepli fennállásának 5. évfordulóját iskolánk honlapja. Ebből az alkalomból versenyt hirdetünk, melynek témája egy olyan reklámszöveg megalkotása, mellyel népszerűsítheted iskolánk honlapját.

A legkreatívabb, legeredetibb szövegek értékes díjban részesülnek. A reklámszövegek beadási/beküldési határideje december 9., szerda 14 óra.

 

Kedves középiskolás csikys diák!

Kreatívnak tartod magad? Jó íráskészséggel rendelkezel? Önálló véleményed van bizonyos kérdésekben? Itt az ideje, hogy mindezt hasznosítsd!

Iskolánk honlapja idén, december 10-én ünnepli fennállásának 5. évfordulóját. Ebből az alkalomból pályázatot hirdet a következő témakörben: A média tájékoztat és /vagy befolyásol.

Várjuk írásodat ebben a témakörben. Alkotásodnak tetszőlegesen választhatsz műfajt: lehet esszé, novella, elbeszélés, értekezés stb. A legkreatívabb, legeredetibb írásművek szerzői értékes díjban részesülnek.

Mindkét kategóriánál (V–VIII. osztályosok, illetve középiskolások) a művek leadási határideje december 9., szerda, 14 óra. Az írásokat Ilona János tanár úrhoz kérjük eljuttatni személyesen, vagy (pontos feladónévvel) az ilonajanos@yahoo.com email-címre.

Sok sikert mindenkinek!

A szervezők

Itt vannak, megjöttek – idén is!

Webszerkesztok_2014_2015_sav

Mármint a weblap-szerkesztők, mind a tizenhatan. Igen, jól olvastátok, 16-an! (Sőt, már 17-en. 2015. júniusi adat!) Többen, mint tavaly, mert a tennivaló is jóval több, mint tavaly: beszámolók, riportok, interjúk, fotózás és videózás, a weblap szerkezete – és még sok minden más is. Vannak köztük „idősebbek”, tapasztaltabbak, de vannak „újoncok” is, akik alig várják, hogy bizonyíthassanak. (Sőt, néhányan már bizonyítottak is az elmúlt hetekben.) Hogy kinek mi a feladata, azt az alábbiakban ők maguk fogalmazzák meg. Fogadjátok szeretettel, és segítsétek őket a munkájukban, hisz közös célért, a MI iskolánkért tevékenykednek. Végzős elfoglaltságaik miatt a tavalyi szerkesztők közül Bakai Kitti és Pop Reghina (XII. C) „letették a (web)lantot”. Nekik megköszönjük az elmúlt évi munkájukat. Lássuk tehát az idei szerkesztők bemutatkozását. 

   Tovább…