Új szerkesztők, új remények

[Fotó: Ilona János]

Idestova három éve már, hogy utoljára frissült a Csiky Gergely Főgimnázium weblap-szerkesztői diákcsoportjának az összetétele. Közben átdübörgött rajtunk egy járvány, illetve egy masszív épületfelújítás (utóbbi még most is dübörgél, dübörgicsél), s ezek együttes hatásaként a szokottnál jóval kevesebb rendezvényről, eseményről volt alkalmunk beszámolni az iskola online felületein. Az idei tanév elejétől viszont lassan tényleg visszaállnak régi rendjükbe a dolgok, így szükséges, sőt elengedhetetlen volt az új szerkesztők bevonása.

Jelentkezőkből nem volt hiány, így némi (hosszas) előkészítés után november 21-én, hétfőn meg is tartottuk az alakuló gyűlést, egy héttel később, november 28-án pedig (némi további előkészítés után) elkészülhetett a rituális csoportkép is, Spier Tünde, igazgató, társfőszerkesztő jelenlétében, törzshelyünkön, az első emeleti informatika laborban.

Következzen a szerkesztőség névsora, munkaköri csoportosításban:

  • Riporterek – Szabó Sára (XII. A), Demeter Kristóf (XI. A), Kopacz Melánia, Marossy Gyopár, Rudolf Barnabás (X. A), Baumann Brighitta (IX. A), Boros Boglárka (IX. C), Budacsek Tímea, Gyarmathy Tímea, Lészay Sarolta, Nyári Patrik (IX. A), Susan Viktória (IX. B), Szél Emese, Tiba-Fischer Eszter (IX. A)
  • Fotósok, videósok – Rónai Zoltán (XII. A), Charles-Fekete Farkas, Kulcsár Jóel, Tóth Kevin (X. A), Bálint Anna, Nagy Csongor (IX. A)
  • Webfejlesztés – Nyári Tamás (X. A)

Többük nevével is találkozhattak már olvasóink, gondolunk itt, például, Marossy Gyopár és Kopacz Melánia beszámolóira az elmúlt hónapokban, avagy Rudolf Barnabás első weblapos cikkére, amelyet még negyedikes korában, 2016 decemberében írt a Csodasarok elnyeréséről. Az „idősebbek”, azaz Szabó Sára és Rónai Zoltán riporteri, illetve fotós-videós munkáinak felsorolása pedig valóban hosszúra nyúlna.

Reméljük, ők mindannyian jól tudnak majd együtt és külön-külön is dolgozni annak érdekében, hogy weblapos és facebookos látogatóink minél teljesebb, színesebb képet kapjanak a Csiky Gergely Főgimnázium működéséről.