Zeusz az emberek és istenek atyja…

Mitológiai múzeum a IX. A osztályban [Fotó: Higyed Hunor]

A címbeli mondattal kezdődött 2021. december 17-én a IX. A osztályos diákok görög mitológiás projektje.

A tanulók 2-3 fős csapatokra voltak osztva, és a görög mitológia egy-egy képviselőjéről kellett bemutatót készíteniük. Egyesek istenséget választottak, míg mások inkább mitológiai lényekről írtak.

A bemutatókban hallottunk a nagy Zeusz tetteiről, a tengerek uráról, Poszeidónról, a félelmet keltő Hadészről, és Hermész csintalanságai sem maradtak ki. Ámuldoztunk Árész tettein, és irigykedve hallgattuk Aphrodité szépségét, és ha már Aphroditéről szó esett, akkor Erósz sem maradhatott ki. Átéreztük Perszephoné sorsát és Medúza bukását. Na meg a jó öreg Minotaurusz-történetet is meghallgattuk, de arra nem számítottunk, hogy esetleg lehet neki egy valós alapja, magyarázata is.

Természetesen ez a mi kis „mitológiai múzeumunk” tárgyakkal is rendelkezett, amiket a diákok saját maguk készítettek el, de volt, ahol a szülők is besegítettek. Megcsodálhattuk például Poszeidón háromágú szigonyát, Aphrodité kagylóját és övét, a Minotaurusz labirintusát, láthattuk Ariadné aranyfonalát, Árész fegyvereit, Hermész pálcáját, de a Medúza által kővé dermesztett emberek is ott voltak a kiállítási tárgyak között.

Tudással gazdagodtunk, és közben még szórakoztunk is. Mindenki élvezettel és örömmel végezte a dolgát. Nem hittük volna, hogy ez a téma ennyire lázba tud minket hozni. Mindenesetre ez egy felejthetetlen élmény lesz számunkra.

« A 2 »