MÚRE-dicséret egy csikys diáknak

Zsambok_Zoltan_MURE_dicseret_sav

Zsámbok Zoltán, iskolánk XII. A osztályos tanulója, a weblap-szerkesztőség fotósa dicséretet érdemelt ki a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) által tavaly meghirdetett 2015 Brassaï Sajtófotó pályázaton

Romániai magyar és más külhoni magyar fotóriporterek, újságírók jelentkezését várták erre a pályázatra a 2015-ben készült alkotásaikkal. Öt kategóriában lehetett versenyezni: Hír, eseményfotó (egyedi), Fotóriport (sorozat), Portré (egyedi), Szociofotó, dokumentarista fotó (egyedi vagy sorozat), illetve (egyedi vagy sorozat).

Az eredményhirdetésre idén ősszel, szeptember 17-én került sor Nagykárolyban, a MÚRE tisztújító közgyűléssel egybekötött szakmai találkozóján. Nem kis örömünkre iskolánk weblapjának fotósa, Zsámbok Zoltán is a dicséretet kiérdemelt versenyzők között szerepel, sőt egyik munkáját a kiállításhoz kapcsolódóan megjelenő katalógusba is beválogatták. (A versenyre beküldött öt fotóját az alábbi sorozatban nézhetjük meg.) Gratulálunk neki!

Mivel az eseményen Zoltán nem lehetett jelen, a jó hírt és az oklevelet Pataky Lehel Zsolt, az Aradi Hírek szerkesztője, a Temesvári Rádió, illetve a Kossuth Rádió munkatársa továbbította Aradra. A díjazottak teljes listáját ITT tekinthetjük meg.

[Fotó: Zsámbok Zoltán]