Sok a dalod? Mutasd meg! – 6. SOKaDALOM online zenei tehetségkutató

A BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar Zeneművészeti szakja hatodjára szervezi meg a SOKaDALOM online zenei tehetségkutatót középiskolások számára. A videófelvételeket március 1–24. között lehet feltölteni a kar weboldalára.

A versenyzők három kategóriában jelentkezhetnek egyéniben, illetve csoportosan együttesként/formációként:
A. Népi: népi ének és népi hangszer
B. Klasszikus: klasszikus canto, klasszikus hangszer és saját kompozíció
C. Könnyűzenei: saját dal, jazz ének, musical, pop stb.

A 3-4 perces, vízszintes tájolású videófelvétel készülhet telefonnal is. Mérete nem haladhatja meg az 1,3 GB-ot, és belső vágás, hangszerkesztés nélküli, tehát eredeti kell legyen. A felvétel kifejezetten a 2024-es 6. SOKaDALOM tehetségkutatóra készüljön, tehát nem lehet korábbi fellépés felvétele!

Az I. díjas 500 RON, a II. 300 RON, a III. pedig 200 RON jutalmat kap. Ezen kívül lehet különdíjat és közönségdíjat kapni. A közönségdíjat a BBTE Zeneművészeti szak diákjai és tanárai választják ki. A díjazottak a kapott oklevéllel kiválthatják a Zeneművészeti szakra történő nyári felvételi gyakorlati próbáját (maximális, 10-es jegyponttal).

Az eredményhirdetésre április 7-én kerül sor a BBTE Zeneművészeti szak weblapján és facebook-oldalán. A díjátadóra április 19-én kerül sor Kolozsváron, a kar épületében. Az ünnepélyes díjátadó gálán a zsűri értékelése mellett minden díjazott fellép a versenyszámával. A díjátadó napján a díjazottak és az érdeklődő résztvevők számára a zsűri mesterkurzust tart, egyénileg is szakmai útmutatást adva az előmenetelben.

További információkért és a legfrissebb hírekért kövessétek a tehetségkutató facebook-oldalát! Már készülhet is a videó!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + 17 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .