Csikys dobogós az Implom József helyesírási verseny országos szakaszán

Csikysek Sepsiszentgyörgyön, az Implom József helyesírási verseny országos szakaszán [Fotó: Rudolf Ágnes]

2024. február 3-án a Csiky Gergely Főgimnázium négy diákja vett részt a Sepsiszentgyörgyön megrendezett Implom József helyesírási verseny országos szakaszán.

Február 2-án, pénteken indultunk el Aradról, majd egy gyors fogarasi városnézés után megérkeztünk Sepsiszentgyörgyre. A csapat, vagyis Farkas Dominik (IX. A), Tiba-Fischer Eszter (X. A), Marossy Gyopár (XI. A) és Kiss Eszter (XI. A), illetve Rudolf Ágnes tanárnő a Mikes Kelemen Líceum bentlakásában volt elszállásolva. Másnap reggel, a megnyitó ünnepség után elkezdődött a verseny, ami egy tollbamondásból, illetve egy digitális feladatlapból állt. A verseny befejeztével a csapat haza is indult, útközben pedig megálltunk egy kis pihenőre Gyulafehérváron, ahol meglátogattuk a várat, és még egy mókás jégkorcsolyázás is belefért.

Másnap az eredményeket is megtudtuk. A négyfős aradi csapatból hárman szép pontszámokat értek el, Kiss Eszter pedig kitűnő teljesítményével a harmadik helyen végzett. Ez azt jelenti, hogy ő képviseli iskolánkat a verseny Kárpát-medencei fordulóján, melyet Gyulán rendeznek meg február 29. és március 2. között.

Gratulálunk a résztvevőknek az eredményekhez, Eszternek pedig jó felkészülést kívánunk a következő megmérettetésre és sok sikert a Kárpát-medencei döntőn!

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat − 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .