Vidám versmondóink: 3 diákunk képviseli Arad megyét az országos szakaszon

(Rövid összegzés: két első díj, két második díj, egy harmadik helyezés, valamint 4 dicséret iskolánknak.)

Február 3-án, szombaton került megrendezésre a Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei szakasza az Aurel Vlaicu Általános Iskolában. Intézményünket 25 diákunk képviselte mind az alsó, mind a felső tagozatról. Lelkes versmondóink felkészítő tanítóik, tanáraik segítségével a kiírásnak megfelelő humoros, tréfás költeményekkel készültek. Kortárs és klasszikus alkotások egyaránt bemutatásra kerültek, Petőfi Sándor, Varró Dániel, Kányádi Sándor, Bábel Antónia, Békés Márta, Tóth Krisztina, Lackfi János műveivel szórakoztatták kis előadóművészeink a közönséget.

A népszerű verseny eredményesen zárult, intézményünk összesen 9 díjat hozott haza a különböző korcsoportokból: 2 első díj, 2 második díj, 1 harmadik helyezés, valamint 4 dicséret került a tarsolyunkba.

A díjazottak közül a III–IV. osztályos kategóriában a legügyesebb volt Marossy Ilka (III. B osztály), felkészítő tanítója Fekete Karolina. A VII–VIII. osztályosok kategóriájában Tapasztó-Gujdár Sophie vitte el a pálmát, (felkészítő tanára Nyári Andrea), így ő képviselheti intézményünket a verseny országos szakaszán, Szatmáron.

Második helyezést érdemelt ki Kaszta Henrik a III–IV. osztályos kategóriában (IV. osztály), felkészítő pedagógusa Almási Valéria. Szintén a dobogó második fokára állhatott az V. osztályos Horváth Szilvia (felkészítő tanára Nyári Andrea), ezzel kiérdemelte, hogy ő is az országos szakaszon mérje össze tehetségét a többi megye versenyzőivel. Harmadik helyezett lett ugyanebben a kategóriában Kurilla-Sebestyén Tamás (felkészítő tanára Nagy Anikó), aki szintén az országos szakaszra minősült (az első helyezett visszalépésével).

Dicséretben részesültek iskolánk következő tanulói: Borgya Dávid (előkészítő A, felkészítő pedagógusa Visszhányó Aranka), Lehoczky Balázs (IV. osztály, felkészítő pedagógusa Almási Valéria), Vincze Tímea Viktória (V. B osztály, felkészítő tanára Nyári Andrea) valamint Nyári Eszter Boglárka (VI. B osztály, felkészítő tanára Nagy Anikó).

Köszönet a diákoknak lelkes munkájukért, felkészítő pedagógusaiknak az áldozatos munkájukért! Köszönet a szervezőknek a verseny lebonyolításáért!

Gratulálunk a díjazottaknak és sok sikert kívánunk a továbbjutóknak az országos szakaszon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + 11 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .