Iskolánk arcai – pódiumbeszélgetés a Csikyben

Mire jók a bioszenzorok? Mi köze a matematikának a csontritkuláshoz? Mit üzennek a középkori táblafestmények a ma emberének? Miért sztáranyag a grafén? Mi a nehezebb, a versmondás, vagy a versírás? Ezekre és sok más érdekes kérdésre keresünk majd választ meghívottainkkal október 23-án, hétfőn, 12 órakor az Iskolánk arcai című rendezvényen.

A Csiky Gergely Főgimnázium öt, kiemelkedő eredményt elért volt diákja lesz a vendégünk: Kézdi Imola, színművész, költő, dr. Kovács Gábor, vegyész, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem adjunktusa, dr. Péter Zsolt, matematikus, az Université Paris Nanterre egyetemi adjunktusa, Sarkadi Nagy Emese, művészettörténész, az esztergomi Keresztény Múzeum muzeológusa, az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem docense, illetve dr. Tapasztó Levente, fizikus, a budapesti Energiatudományi Kutatóközpont vezetője.

Iskolai és egyetemi élményekről, pályaválasztásról, szakmájuk érdekességeiről, szabadidős foglalatosságaikról faggatjuk majd vendégeinket. A rendezvény záró részében a közönség tagjai is feltehetik kérdéseiket.

A pódiumbeszélgetésre a 100 éves az iskola rendezvénysorozat keretében kerül sor a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében, október 23-án, hétfőn, 12 órai kezdettel.

A rendezvény nyitott, tehát a résztvevő diákokon kívül is minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!