A győzelem után most társszervezőként is kipróbáljuk!

Kerek egy év telt el azóta, hogy 2021 áprilisában a Csiky Gergely Főgimnázium először vett részt a Megismerés, kreativitás, eredetiség az iskolában elnevezésű, a gyakorlati oktatás fontosságát népszerűsítő nagyszabású projektben, amelyet akkor, a vírushelyzetre való tekintettel, online módon szerveztek meg.

Iskolánk négy turizmus szakos diákja két pályamunkát küldött be akkor, a gasztróverseny Aperitiv – Hidegtálak szekciójába. Az egyik pályamunka a Tavaszi kert – Szénási Nikolett (IX. B) és Hajas Krisztina (XI. B) alkotása –, a másik pedig az Egzotikus páva – Kolompár Dávid és Pálosi György Fábió (X. B) alkotása – címmel indult a versenyen. Mindkét pályamunka kizárólag fogyasztható és saját kezűleg összeállított alkotóelemeket tartalmazott, nagy odafigyeléssel és sok műgonddal elkészítve.

A sok munka, precizitás, kreativitás és lelkesedés meghozta a gyümölcsét, és nem kis meglepetés volt számunkra, amikor a szakmai zsűri értesített bennünket arról, hogy mindkét versenytálunk döntős továbbjutó. Ezt aztán csak tetézte az, amikor megtudtuk, hogy mindkét kreáció azonos pontszámokkal meg is nyerte a nívós versenyt.

A tavalyi sikeres szereplésnek köszönhetően idén, megújult ötletekkel, immár társszervező iskolaként is részt fogunk venni a vakáció utáni, május 27-én megrendezésre kerülő versenysorozaton.

Hálásan köszönjük ezúton is az iskola vezetőségének és a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek a sok támogatást!

[Fotó: Lévai Ildikó]

« A 2 »