Eredményes diákjaink „A forradalom tavasza” versenyen

[Illusztráció: https://www.facebook.com/rmdszarad]

Immár egy éve megváltozott a világ körülöttünk, életünk új rendezési elve a véget nem érő újratervezés. Nemzeti ünnepünk azonban olyan állandó, megtartó erő, mely most is emlékeztet arra, hogy a történelem vészterhes időszakában voltak bátrak, nagyot álmodók. Hőseink emlékének adózva az RMDSZ Arad Megyei Szervezete és a Pro Identitas Egyesület A forradalom tavasza címmel online versmondó- és énekversenyt hirdetett. Erre a rangos megmérettetésre Arad, Hargita, Kovászna és Szatmár megyéből összesen 74 diák jelentkezett. A Csiky Gergely Főgimnázium verskedvelő tanulói méltó módon képviselték intézményüket, kicsik és nagyok egyarán felléphettek a díjazottak dobogójára:

Az első korosztály (napközi–előkészítő osztály) III. helyezettje Takáts Zsófia lett (Előkészítő A osztály, Vincze-Német Julianna tanítványa).

A második korosztályban (első–második osztály) III. helyezést ért el Kaszta Henrik Károly (I. osztály, Almási Valéria tanítványa).

A negyedik korosztály (ötödik–hatodik osztály) esetében minden dobogós helyen a Csiky Gergely Főgimnázium egy-egy diákja állt:

  • I. helyen Tapasztó-Gujdár Péter (VI. A osztály, Nyári Andrea tanítványa);
  • II. helyen Bíró Mátyás (V. A osztály, Nagy Anikó tanítványa);
  • III. helyen pedig Drasztyl Dóra Veronika (V. B osztály, Nagy Anikó tanítványa).

Ugyanebben a kategóriában a közönségdíjas szavaló Vajdovics Jázmin (V. B osztály, Nagy Anikó tanítványa) lett.

A hatodik korosztály (kilencedik–tizenkettedik osztály) I. helyezettje Andrási Rafael (X. C osztály, Rudolf Ágnes tanítványa) lett.

Lelkes versmondóinkat hallgatva néhány pillanatra kiléphettünk komor valóságunkból. Az ifjak hangján megszólaló vers összefűz, gyógyít. Nemzeti ünnepünkre kell-e ennél szebb ajándék?

A díjazottak teljes névsorát az RMDSZ Arad Megyei Szervezete facebook-oldalán, a március 15-i bejegyzések között találhatjuk meg.