Hannának szólt az ének, a vers, a tánc

hanna_eloadas_sav

Ahogy azt korábban is jeleztük, március 12-én, hétfő délután a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében jótékonysági előadásra került sor, hogy a befolyt pénzösszeggel a Détári család három éves kislányának, Hannának a műtéti költségéhez és utókezeléséhez járuljunk hozzá. 

Hanna, aki egy igen súlyos betegséggel, Wilms-tumorral küzd, most előzetes kemoterápiás kezeléseket kap. A műtétre kevesebb mint egy hónap múlva, április 6-án kerülhet sor a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinikán. Ehhez a beavatkozáshoz és a szükséges utókezelésekhez kívánt segítséget nyújtani a szülőknek (volt csikys diákoknak) iskolánk pedagógus-, diák- és szülői közössége, tudtuk meg Rogoz Marianna tanárnőtől, az előadás főszervezőjétől. A tanárnő úgy gondolta, hogy az is az összefogást erősíti, ha iskolánk bármely vállalkozó szellemű diákja, a legkisebbektől a legnagyobbakig egy-egy produkcióval lép színpadra.

Nagyon sokan vállalkoztak is a feladatra, érdekes produkciókkal szórakoztatva a közönséget a közel kétórás előadáson. Számos szavalat, ének-, zongora- és gitárdarab hangzott el. Volt modern tánc, de fellépett iskolánk mazsorettcsoportjának egy része, a kórus és a néptánccsoport is.

A legmeghatóbb pillanat azonban a végén következett, amikor a család képviseletében Hanna nagymamája, Szőke Rozália mondott köszönetet az egybegyűlteknek a támogatásért.

Az előadás után finom süteményeket is lehetett vásárolni, s az áruk szintén az adomány összegét növelte. A sütivásár megszervezésében és lebonyolításában iskolánk diáktanácsa segédkezett.

A jótékonysági előadás sikeres volt, összesen 9107 lej gyűlt össze Hanna számára, amit Rogoz Marianna tanárnő már át is utalt a Détári család számlájára. Jó volt látni, érezni, hogy milyen sokan akartak segíteni és hogy össze tudunk fogni az iskolában is, ha szükség van rá.

A szervezők és a család nevében köszönjük mindenkinek a nagylelkű adományokat!

[Fotó: Ilona János, Juhász Alexandra]

« A 3 »