Iskola másként hét – gimnazisták hétfője

[Fotó: Rogoz Marianna]

Az iskola másként hét első napján a VI. A, VI. B, VII. A és VII. B osztályok diákjai délelőtt a Társasjáték-teremben sakkoztak, ország-várost játszottak, tangramoztak és más érdekes, logikát, megfigyelőképességet fejlesztő foglalkozáson vettek részt. A tevékenységeket Budacsek Terézia, Molnár Mária Magdolna és Rogoz Marianna tanárnők irányították. 

   Tovább…

Aranykult – Kulturális diákkonferencia Nagyszalontán

[Fotó: Lehoczky Attila]

2024. február 3-án Nagyszalontán rendezték meg a IX. Aranykultot, az Arany János Elméleti Líceum diákjainak kulturális konferenciáját és esszéíró versenyét. A verseny több szekcióban zajlott. Iskolánkból jómagam, Kopacz Melánia indultam a versenyre magyar nyelv és irodalom, illetve történelem szekcióban. A magyarnál Marossy Gyopár volt a társam, de dolgozatunkat egyedül kellett bemutatnom, mivel ő ugyanakkor helyesírási versenyen vett részt.

   Tovább…

Földi űrutazás az óvodában

Szerdán, február 21-én, az Iskola másként hét harmadik napján a Kincskereső óvoda közép- és nagycsoportosai egy csodás utazáson vehettek részt az űrben, a csillagok között. Kezükben foghattak meteoritdarabkát és kőzetdarabokat a Holdról, illetve a Marsról.

   Tovább…

Sportnap az óvodában

Az Iskola másként hét keddjén, február 20-án a Kincskereső óvodában a közép- és nagycsoportos óvodások sportnapot tartottak. Vidám gyermekzsivajtól, szurkolástól volt hangos a tornatermünk, dolgoztunk csapatban, küzdöttünk egyénileg, ügyesen és épségben teljesítettük a krokodilos akadálypályát, majd vidám tánccal zártuk a napot.

   Tovább…

Egészségügyi nevelés az óvodában

Ép testben, ép lélek címmel a Kincskereső óvoda közép- és nagycsoportosai az idei Iskola másként hét első napján, hétfőn, február 19-én közös játékos tevékenységen vettek részt.

   Tovább…