Iskola másként – Drogprevenció

21.02.2024 – Dezbatere și ateliere cu tematica antivicii prin Proiectul antidrog „O adolescență fără vicii”, cu participarea claselor VI–VII, respectiv IX–X. Coord. prof. Dima Crina și prof. Pașca Gina. Invitat pentru dezbaterea antidrog Florin Bîșca, reprezentant C.P.E.C.A. Arad.

Az Iskola másként hét keretében szerdán, február 21-én drogprevenciós tevékenységen vettek részt a VI–VII., illetve a IX–X. osztályos diákok. A tevékenységet Dima Crina és Pașca Gina romántanárok irányították, a meghívott pedig Florin Bîșca, az aradi Drogellenes Prevenciós, Értékelő és Tanácsadó Központ képviselője volt.

   Tovább…

Iskola másként – biológia másként

A IX. A és a X. A osztályban kétórás mikroszkópos megfigyeléssel a plazmolízis jelenségét vizsgáltuk egy lila hagymás nyúzaton. A vizsgálat végén megértettük, hogy szomjunkat csak a víz tudja csillapítani, nem az édes folyadékok.

   Tovább…

Iskola másként – játékos tevékenységek

Activitati ludice „Joc și joacă” – 20.02.2024, coord. Pașca Gina, Dima Crina și Rus Cristiana.

Az Iskola másként hét keretében kedden, február 20-án játékos tevékenységeken vettek részt gimnáziumi és középiskolai tanulók Pașca Gina, Dima Crina és Rus Cristiana tanárok vezetésével.

https://youtube.com/shorts/8Cn8Y7c5d7g

Iskola másként – az anyanyelv nemzetközi napja

19.02.2025 – Activitatea „Ziua mondială a limbii materne” – coord. Dima Crina, Bencsik Anca, Kovacs Ecaterina (clasele V–VII)

Az Iskola másként hét keretében hétfőn, február 19-én az anyanyelv nemzetközi napját ünnepelték meg az V–VII. osztályos tanulók Dima Crina, Bencsik Anca és Kovács Katalin tanárok vezetésével.

https://youtube.com/shorts/sIkDINtLKVU

Iskola másként – Kémia-kedd

Az Iskola másként hét keretében kedden, február 20-án érdekes, látványos és szórakoztató kémiai kísérleteket végeztünk. 8–14 óra között a kémia laborban egymást váltották a VII. A, VII. B, V. B, V. A, VIII. B és VIII. A osztály diákjai. A tevékenységeket Molnár Mária Magdolna és Rogoz Marianna tanárnők vezették. 

   Tovább…