Aranykult – Kulturális diákkonferencia Nagyszalontán

[Fotó: Lehoczky Attila]

2024. február 3-án Nagyszalontán rendezték meg a IX. Aranykultot, az Arany János Elméleti Líceum diákjainak kulturális konferenciáját és esszéíró versenyét. A verseny több szekcióban zajlott. Iskolánkból jómagam, Kopacz Melánia indultam a versenyre magyar nyelv és irodalom, illetve történelem szekcióban. A magyarnál Marossy Gyopár volt a társam, de dolgozatunkat egyedül kellett bemutatnom, mivel ő ugyanakkor helyesírási versenyen vett részt.

Magyarnál a dolgozatunk címe Kazinczy Ferenc, a nyelvújítás atyja volt, történelemnél pedig Báthory Erzsébet: bűnös vagy áldozat. A tíz oldalas dolgozatokat előre el kellett küldeni, majd a konferencián azokat bemutattuk, illetve megvédtük. Magyarnál Rudolf Ágnes magyar nyelv és irodalom szakos tanár, történelemnél pedig Lehoczky Attila történelemtanár segített. A versenyre az ország minden pontjáról jelentkeztek diákok, összesen 60 dolgozat érkezett.

A versenyre kísérő tanárommal, Lehoczky Attilával érkeztem. A rendezvény reggel 10 órakor kezdődött, majd a dolgozatok megvédése után alkalmunk volt megtekinteni a Csonka tornyot és a benne lévő múzeumot, illetve az iskola színjátszó körének előadását, majd eredményhirdetés következett. Magyarnál ugyan nem értünk el díjazott helyezést, történelemnél viszont a harmadik helyen végeztem, így a három hónapi munkám gyümölcse beérett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + 10 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .