Csikys Családi Csodavárás videón is

Ahogy azt a 2022. december 16-i 3CS-ről (Csikys Családi Csodavárás) szóló beszámolónkban jeleztük, a hangulatos eseményről nem csak szöveges beszámolóval és fotókkal, hanem mozgóképes anyaggal is beszámolunk.

Az idei 3CS-ről szóló videónkkal kívánunk minden kedves olvasónknak, látogatónknak – diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek, hozzátartozóknak, érdeklődőknek – áldott, békés karácsonyt!

[Videó: Rónai Zoltán, Ilona János, Tóth Kevin]

Karácsonyra hangolódtunk

[Fotó: Almási Kristóf]

2022. december 21-én 13 órától karácsonyi vetélkedőt szerveztünk a csikys középiskolások számára. A versenyre háromfős csapatok jelentkezését vártuk, és nagyon örültünk, amikor a diákok lelkesedését láttuk, hiszen összesen 90 tanuló vett részt ezen a játékos megmérettetésen.

   Tovább…

Karácsony a bentlakásban

Kollégiumi karácsony 2022. december 20-án [Fotó: Kovács Jázmin]

December 20-án az intriben is végigsöpört a karácsonyi láz. Az ebédlő, sőt, az egész épület díszben pompázott. Pontban este 6 órakor mi, a bentlakók, az igazgatóság és a pedagógusok leültünk a megterített asztalokhoz és meghallgattuk a IX–XI. osztályos társaink karácsonyi műsorát. Gyönyörű verseket és énekeket adtak elő, a legvégén pedig elmondták nekünk a négy gyertya történetét.

   Tovább…

Bolyai 220

Bolyai-megemlékezés a Csiky Gergely Főgimnázium bejáratánál elhelyezett emléktáblánál, 2022. december 20-án [Fotó: Ilona János]

220 éve, 1802. december 15-én született Bolyai János. Ebből az alkalomból december 20-án, kedd reggel megemlékezést tartott a VIII. A és a VIII. B osztály a Csiky Gergely Főgimnázium bejáratánál elhelyezett emléktáblánál.

   Tovább…

Karácsonyvárás a Kincskereső óvodában

Két év kihagyás után igyekeztünk visszazökkeni a régi kerékvágásba, újra élni, folytatni azt, amit számunkra jelent ez az időszak. Együtt lenni, kapcsolatot ápolni, beszélgetni, egy kellemes délutánt eltölteni a gyerekekkel, szüleikkel, aki részesévé váltak mindennapjainknak. Számos progamot terveztünk, szerveztünk, hiszen az elmúlt években történtek sok akadályt gördítettek elénk.

   Tovább…

Csikysek az Erdélyi Perpatvar döntőjében

A III. MIÉRT Erdélyi Perpatvar döntőjének résztvevői. A Csiky Gergely Főgimnázium ezüstérmes csapatát Demeter Kristóf (XI. A), Andrási Rafael (XII. C) és Rudolf Barnabás (X. A) alkotta.

November elején Demeter Kristóf (XI. A), Rudolf Barnabás (X. A), és jómagam, Andrási Rafael (XII. C) Gerillák csapatnévvel jelentkeztünk a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) által megszervezett III. Erdélyi Perpatvarra, amely egy országos vitavetélkedő.

   Tovább…

Harmadikos szavalók sikerei

Díjazott harmadikos szavalóink (balról jobbra): Derzsi Máté, Lehoczky Balázs, Kaszta Henrik [Fotó: Bálint Erika]

„A vers néma. Adj neki hangot…” címmel online versmondó versenyt hirdetett, immár harmadik alkalommal, az RMDSZ Arad Megyei Szervezete és a Pro Identitas Egyesület a Magyar Szórvány Napja alkalmából. A november 6-ig beküldött verseket hat kategóriában bírálta el a szakmai zsűri, valamint közönségszavazásra is sor került.

   Tovább…