Karácsonyvárás a Kincskereső óvodában

Két év kihagyás után igyekeztünk visszazökkeni a régi kerékvágásba, újra élni, folytatni azt, amit számunkra jelent ez az időszak. Együtt lenni, kapcsolatot ápolni, beszélgetni, egy kellemes délutánt eltölteni a gyerekekkel, szüleikkel, aki részesévé váltak mindennapjainknak. Számos progamot terveztünk, szerveztünk, hiszen az elmúlt években történtek sok akadályt gördítettek elénk.

December 5-én és 6-án, a gyerekek örömére a Mikulásjárásból nem volt hiány. Lázas készülődés előzte meg a Mikulás és a krampuszok jövetelét. Tisztelettel köszönjük az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet és a Csiky Gergely Főgimnázium X. osztályos diákjainak, valamint Szente Gabriella és Hadnagy Éva tanárnőknek, hogy lehetővé tették a gyermekek számára, hogy ezek a napok még örömtelibbek legyenek. A gyerekek sem fogták vissza magukat, örömmel énekeltek, verseltek.

December 8-án, 16 órai kezdettel, a Kincskereső óvoda újra megnyitotta kapuit az egyik, már hagyománnyá vált kézműves foglalkozás és mézeskalács díszítés délutáni eseményének. A Rákóczi Szövetség pályázata révén lehetőség nyílt a mézeskalács díszítés mellett egy karácsonyi kopogtató készítésére is. A kopogtatók mutatósra és változatosra sikerültek, hiszen a szülők és a gyermekek fantáziája határtalan. Nem sokáig maradt gazdátlanul, hamar ünnepi „formát” öltött az előre megsütött, közel 450 db. mézeskalács.

Meghitt, kellemes hangulatban telt a délután, amelyen mindenki talált kedvére való elfoglaltságot, és ha egy rövid időre is, ebben a rohanó világban átadhatta magát az adventi várakozás és a közelgő karácsony hangulatának.

És itt még nem ért véget a programdömping!

December 12-én a Szivárvány bábcsoport lelkes fiatalokból álló csapata, Ilyés Lajos vezetésével egy bábelőadással, melynek címe Szabadulás a farkasverem fogságából örvendeztette meg a Kincskereső Óvoda gyermekeit. Köszönet a lelkes előadóknak – Nagy Csenge, Drasztyl Veronika, Rudolf Janka és Vincze Lea –, akik boldog perceket szereztek a Kincskereső ovisainak.

A téli szünidő előtt még egy utolsó alkalomra, néhány együtt eltöltött órára adott otthont a Csiky Gergely Főgimnázium díszterme. Meghitt, családias hangulatban zárult ez a hónap, hiszen december 14-én a nagycsoportosok Bíró Erzsébet és Garai Melinda óvónők vezetésével Szabad -e bejönni ide betlehemmel? című műsorukkal, 15-én pedig a középső csoportosok Duka Szilvia és Nagy Sarolta Ember, ember, december című énekes-verses összeállításával és kézműves foglalkozásával zárták a mozgalmas programsorozatot. Közben a kicsikről sem feledkezett meg az Angyal, hiszen ők csoportjuk meghitt, otthonos melegében, Albu Dávidházy Hédy és Molnár Zsuzsanna óvónőkkel együtt karácsonyi éneket énekelve vehették át az ajándékcsomagokat.

Így, az ünnepek küszöbén, kicsit megpihenve, visszatekintve az elmúlt hónapokra, elmondhatjuk, hogy lassan, de biztosan minden a helyére került. Talán nem lesz olyan, mint régen, de tartalmas hetek vannak a hátunk mögött, melyeknek mindenki részese volt, aki a Kincskereső Napközis Óvoda közösségéhez tartozik.

Ezúton kívánunk mindenkinek örömökben gazdag, családban eltöltött, meghitt, békés ünnepet!

« A 2 »