Karácsonyra hangolódtunk

[Fotó: Almási Kristóf]

2022. december 21-én 13 órától karácsonyi vetélkedőt szerveztünk a csikys középiskolások számára. A versenyre háromfős csapatok jelentkezését vártuk, és nagyon örültünk, amikor a diákok lelkesedését láttuk, hiszen összesen 90 tanuló vett részt ezen a játékos megmérettetésen.

A verseny előtt néhány perc erejéig felidéztük a karácsony valódi lényegét. Tóthpál Renáta igazgatóhelyettes köszöntő szavai után Back Mária vallástanárnő felolvasta a Bibliából Jézus születésének történetét, majd Kátai Tímea, XII. B osztályos tanuló elszavalta Túrmezei Erzsébet Kérdez a gyermek című versét. Ezután pedig kezdetét vette maga a vetélkedő.

A feladatsort a Kahoot alkalmazással állítottuk össze, így minden csapatban szükség volt egy telefonra, s a kérdések elhangzása után, kevés gondolkozási idő után be kellett küldeni a válaszokat, s a feladatra szánt idő lejárta után azonnal fény derült arra, mi volt a helyes válasz, hányan válaszoltak jól, és éppen hányadik helyen vannak a csapatok a ranglistán. A pontozásnál nem csupán a válaszok helyessége, hanem a leadás gyorsasága is sokat számított.

Az összesen 52 kérdés a karácsonyhoz kapcsolódott, de oly módon, hogy azok érintették az irodalom, vallástörténet, film, zene, hagyományok, biológia, fizika stb. területeket is. Az új információk szerzése mellett a tanulók jól szórakoztak, és a verseny végig nagyon szoros és izgalmas volt.

A 30 csapatból az öt legjobbnak a következők bizonyultak:

I. díj: Villanyszerelők csapata (Charles-Fekete Farkas, Rudolf Barnabás, Tamás Hannibál)

II. díj: Nevenincs (Boros Boglárka, Kocsik Emma, Somodi Adrienn)

III. díj: Abafik (Kolompár Dávid, Pálóczi Dávid, Szász Balázs)

Első dicséret: Fiatalok (Almási Áron, Kiss Eduárd, Nagy Csongor)

Második dicséret: Kálmán angyalai (Miklós Zsanett, Szabó Eszter, Tapasztó Rebeka)

Amíg az okleveleket megírtuk, Szatmári Kata, IX. A osztályos tanuló szavalatát hallgathatták meg a résztvevők, Túrmezei Erzsébet Adventi éjszaka című versét. A Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek köszönhetően minden résztvevő egy-egy csokoládéval és könyvjelzővel térhetett haza, a díjazottak pedig hatalmas édességcsomagot és oklevelet kaptak, melyet Spier Tünde igazgatónőtől vehettek át.

Reméljük, ezzel a vetélkedővel sikerült minden résztvevőnek kicsit kiszakadni a hétköznapok monotonitásából, valamint ráhangolódni a karácsonyra.

A könyvjelzőn szereplő bibliai idézettel szeretnénk mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepet kívánni:

„Ne féljetek, mert ímé hirdetek néktek nagy örömet, mely az egész népnek öröme lészen: Mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus, a Dávid városában.” (Lukács 2, 10–11.)

« A 2 »