Fotóképzés kezdőknek és haladóknak

Bathori_Zsigmond_foto_sav

Igen, egynapos képzést tervezünk idén is a marosvásárhelyi Báthori Zsigmond (A-FIAP) fotóművész irányításával, aki tavaly a „hétköznapi” fényképezés, tavalyelőtt pedig a portréfotózás rejtelmeibe avatta be az érdeklődő csikys diákokat és volt diákokat. 

A képzésre november 5-én, szombaton 9–17 óra között kerül sor a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében. A pontos témát a jelentkezők életkora és előzetes fotográfiai tudása szerint választja majd meg az előadó, de az biztos, hogy minden résztvevő hasznos és érdekes dolgokat fog látni, hallani, kipróbálni.

A képzésen magyar ajkú fiatalok, elsősorban csikys diákok (az ötödik osztályosoktól felfelé), illetve a Csikyben végzett diákok vehetnek részt. Örömmel fogadjuk a megye magyar általános iskoláiban tanuló V–VIII. osztályos diákok jelentkezését is. A helyek száma korlátozott, ezért kérjük, hogy a részvételi szándékot László Ferenc operatőr email-címén (ferilaszlo@yahoo.com), vagy a Csiky Gergely Főgimnáziumban Ilona János számítástechnika tanárnál jelezzétek legkésőbb október 7-én, pénteken. (De inkább korábban, ha lehet!)

A szünetekben az előadó válaszol a jelenlévők kérdéseire, és tanácsot ad ezekkel kapcsolatban. Az elméleti oktatást gyakorlati foglalkozások követik majd. Az aktív diákok számára a részvétel ingyenes, az idősebbeknek a részvételi díj 50 lej. Igény szerint némi falatoznivalót is rendelhetünk majd a képzés napján (merthogy a sok fotózás közben meg is éhezik az ember).

„Egyedülálló, hasznos és érdekes alkalom volt a Báthori Zsigmond fotóssal közösen eltöltött néhány óra” – fogalmazott Csomós Roland a két évvel ezelőtti képzésről írott beszámolójában. Hasonlóan hasznos és érdekes alkalom lesz majd az idei november eleji találkozás is – feltéve, hogy TI is akarjátok ezt. Várjuk jelentkezéseteket!