Harcművészek a határon túliakért – hatodszor

Harcmuveszek_6_sav

Idén hatodik alkalommal került sor a Harcművészek a határon túliakért rendezvényre, május 7-én, Budapesten. A Csiky Gergely Főgimnázium diákjai idáig minden évben részt vettek ezen, így hát idén is elindultunk egy harmadikosokból, ötödikesekből és hatodikosokból álló kisebb csoporttal, Rónai Helén testnevelés tanár kíséretében. 

Hosszú volt az út, de megérte. Rövid megnyitó után az ottani mesterek először a Wing Tsun kung-fu alapjaira oktattak minket. Köztük volt Máday Norbert nagymester, a Wing Tsun Egyesület vezetője, a Kelet-európai Wing Tsun Szövetség vezető instruktora, aki az egész rendezvény megálmodója. A rendezvényen jelen volt dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, aki több mint 20 éve gyakorolja ezt a sportágat, és éppen aznap tett sikeres 5. mesterfokú vizsgát.

Később a Magyar Szablyavívó Iskola bemutatóját láthattuk, sőt fakardokkal a magyar szablyavívás alapjait is gyakorolhattuk. Végezetül a Hadtörténeti Múzeumba látogattunk, ahol többek között Jekelfalussy Piller György kétszeres olimpiai bajnok magyar vívó, edző kitüntetéseit, fegyvereit és egykori ruházatát is megtekintettük.

Hazaindulás előtt Széll Gábor 8. mesterfokú Wing Tsun oktató megható búcsút mondott a csikyseknek és megköszönte, hogy idén is részt vettünk a rendezvényen. Fizikailag és lelkileg is megerősödve tértünk haza.

[Fotók: Rónai Helén]

« A 3 »

További fotókat és információkat a Wing Tsun Budapest honlapján találunk.