III. díj a Gyakorlócégek Országos Vásárán

gyakorlocegek_vasara_sav

Május 12–13. között rendezték meg a Gyakorlócégek Országos Vásárát az aradi Expo épületében az EDU2JOB nevet viselő oktatási vásárral egyetemben. A vásáron összesen 59 gyakorlócég vett részt az ország különböző részeiről, legmesszebbről talán a galaci csapat érkezett. Külföldi iskolák is képviselték magukat, Magyarországról és Bulgáriából. 

A Csiky Gergely Főgimnáziumot a következő gyakorlócégek diáktagjai képviselték: Omega Travel (XI. B) – felkészítő tanár Lévai ildikó; Jump in Sport (XI. C) – felkészítő tanár Szente Gabriella; Dream Wellness and Spa (XII. B) – felkészítő tanár Hasas Paul; World Journey (XII. B) – felkészítő tanár Tóthpál Renáta.

A gyakorlócég egy Ausztriából eredő oktatási módszer, amelynek során a diákok valósághűen dolgoznak a középiskola XI–XII. osztályában egy-egy ilyen cégben, és közben minden fontos ismeretet megtanulnak egy cég alapításával és vezetésével kapcsolatban. Az adásvételek virtuálisan zajlanak a résztvevő iskolák között, az elsajátított tudást pedig vásárral egybekötött versenyek keretén belül kamatoztathatják a diákok.

A kétnapos vásár a standok feldíszítésével kezdődött, majd kezdetét vette a verseny. Összesen 6 versenyszámban lehetett megküzdeni a helyezésekért: legtöbb tranzakció, legjobb cégbemutatás, legjobb reklámanyagok/reklámozási technikák, a cég angol nyelvű bemutatása, a legjobb weboldal és a legjobb cég. A második nap végén került sor az ünnepélyes díjkiosztóra. Nagy örömünkre szolgál, hogy a csikys cégek közül is volt egy díjazott: a XII. B osztályos World Journey gyakorlócég III. díjat érdemelt ki a legjobb cégbemutatás kategóriában. Gratulálunk nekik!

[Fotó: Tóthpál Renáta]

« A 2 »