Csikys eredmények a III. Virgil Mădgearu közgazdaságtan versenyen

kozgazverseny_sav

Május 13-án nem csak az EDU2JOB elnevezésű oktatási vásár és a Gyakorlócégek Országos Vására kapott helyet az aradi Expo épületében, hanem a gazdasági szakon tanuló, üzleti életet kedvelő diákok számára az Arad Megyei Tanfelügyelőség és az aradi Aurel Vlaicu Egyetem ugyanott, egy külön teremben megrendezte a III. Virgil Mădgearu közgazdaságtan versenyt. 

A résztvevő diákok gazdasági tudását felmérő versenyen 9 csapat mérkőzött meg. A versenyző csapatok Arad megyéből, Temesvárról, illetve Máramarosszigetről érkeztek. A Csiky Gergely Főgimnázium négyfős csapatát Boldizsár Bettina, Orbán Petra (XI. C), Boda Krisztina, illetve Sipos Szilárd (XII. C) alkotta, felkészítő tanáruk Tóthpál Renáta volt. A vetélkedő első fordulójában könnyen vették az akadályokat iskolánk diákjai, a második fordulóban pedig, ahol már csak hét csapat versenyzett, harmadikként végeztek.

Az ünnepélyes díjkiosztón a dobogó legalsó fokára (büszkén) állt fel a Csikyt képviselő csapat, második helyet ért el az aradi Közgazdasági Líceum csoportja, és a legeredményesebbeknek járó díjat a temesvári Francesco Saverio Nitti Gazdasági Líceum csapata vehette át.

[Fotó: Tóthpál Renáta]