Sigur.Info – újratöltve

sigurinfo_nyolcadik-0 A 2011–2012-es tanév első Sigur.Info órájára október 17-én, hétfőn került sor.

Azok közül az osztályok közül, ahová tavaly még nem jutottunk el, ezúttal az idei VIII. osztályt látogattuk meg. Számunkra némiképp „bemelegítő” is volt ez, hiszen több mint négy hónap telt el a biztonságos internetezést hirdető utolsó interaktív tevékenységünk óta.

Igyekeztünk alaposan felkészülni, sőt az eddigi órák menetéhez képest bizonyos mértékben változtattunk is. Ennek megfelelően a kétórás tevékenység most a lelkes diákok vélemény-nyilvánításával, kérdőívek kitöltésével kezdődött. Ezután esett szó az internet hasznos és káros oldalairól, az online-barátok gondos kiválasztásáról, a személyes adataink elővigyázatos kezeléséről, technikai kérdésekről (vírusok, kémprogramok, biztonsági frissítések stb.), a közösségi oldalak, elsősorban a Facebook veszélyeiről, illetve a számítógépes játékok okozta függőségről.

Az igen aktív és érdeklődő nyolcadikosok kipróbálhatták, hogy mennyire erős, avagy éppenséggel gyenge az általuk használt jelszó, és természetesen választ kaphattak kérdéseikre a Sigur.Info csapat tagjaitól.

Mi örültünk ennek az alkalomnak, és, reméljük, ugyanígy örültek a nyolcadik osztályosok is, illetve Siska-Szabó Hajnalka tanárnő, az osztályfőnökük, aki szintén részt vett a tevékenységen.

Csapatunk összetétele a régi: Ilona János informatikatanár, Mester Roland (XI. B), Moroz Annamária (XII. B), Nagy Attila-Sándor (XII. A), Toth Evelyn (XII. A).

A következő tevékenységre október 25-én, kedden fog sor kerülni a X. A osztályban, csütörtökön és pénteken pedig Déván, a Téglás Gábor Iskolaközpontban fogunk dolgozni, ottani csoportokkal.