V. Arad, mozgósítsd magad! – A döntősök döntője

Arad_mozgositsd_magad_2015_sav

Április 28-án, kedden került sor az V. Arad, mozgósítsd magad! sportvetélkedőre, amelyre rendhagyó módon ezúttal csak az elmúlt években a legjobb eredményt (első, vagy második helyet) elérő iskolai csapatok kapott meghívást. A döntősök döntője (Finala finalistelor) nevet viselő esemény egyik résztvevője a Csiky Gergely Főgimnázium csapata volt. 

Tizenkét diák és két szülő alkotta a csikys csapatot: Rónai Zoltán (I. o.), Csáki Rhode Imola, Komori Viktória, Simonetti Michele, Spir Ádám, Vincze Viktória (IV. o.), Spier Alexandra (V. o.), Mészár Anna Orsolya (VI. A), Soltész Anders (VI. B), Belean Eduard, Kocsis Norbert, Takács Andrea (VII.), illetve Csernyeczki Árpád (csapatvezető) és Rónai Helen.

Kelj át a mocsáron!, A kis futballista, Pisztolyhősök stb. – ilyen és ehhez hasonló című versenyszámokban mérkőztek meg a résztvevő diákok az Aradi Polgármesteri Hivatal és az Arad Megyei Főtanfelügyelőség által szervezett vetélkedőn. Minden egyes pontért keményen megküzdöttek a versenyzők, folyamatosan változott az állás az élen. Végül az Adam Müller Guttenbrunn Elméleti Líceum került ki győztesként 50 ponttal, második helyen (igen, természetesen újra másodikként!… 🙂 ) a Csiky Gergely Főgimnázium végzett 43 ponttal, harmadik lett a Mihai Eminescu Általános Iskola csapata 42,5 ponttal, negyedik pedig a Dimitrie Țichindeal Főgimnázium csapata 37 ponttal.

Ahogy az a rendezvényen is elhangzott, az iskolák közötti sportvetélkedőt ebben a formájában utoljára szervezték meg, de az egészséges életre nevelés más formában folytatódni fog. Ezt jelzi az is, hogy az V. Arad, mozgósítsd magad! verseny ünnepélyes díjátadását május 16-án, szombaton fogják megszervezni a Városháza előtt, amikor egy új kezdeményezés, az Arad mozgásban (Aradul în mișcare!) sportnap bemutatására is sor kerül.

Gratulálunk a csikys diákoknak és felkészítőiknek az idei és az elmúlt évekbeli jó sportszereplésért!