Terra 2015

Terra_2015_sav

Második alkalommal vettek részt csikys diákok az V–VII. osztályosoknak kiírt Terra országos földrajzversenyen. A verseny növekvő népszerűségét mutatja, hogy míg tavaly egyetlen diák képviselte iskolánkat, addig idén már öt kisdiák vállalta a megmérettetést a megyei szakaszon, amelyet még az Iskola másként hét előtt, március 28-án szerveztek meg. 

A könnyűnek egyáltalán nem nevezhető feladatok mellett külön próbatételt jelentett diákjainknak kivárni a nagy csúszással érkező magyar nyelvű feladatlapokat is, melyek ott helyben készűltek. A kutyafuttában összedobott fordítások dacára diákjaink tisztességgel helytálltak, és mind a három évfolyamon sikerült elcsípniük egy-egy dicséretet, épp csak lecsúszva az országos döntőről. Remélem, hogy a kisebb-nagyobb bosszúságok nem veszik el a kedvüket a további versenyektől, és jövőre sok munkával, no meg talán valamivel több szerencsével újból országos képviselője lehet a Csikynek.

A 2015-ös Terra verseny megyei szakaszán dicséretben részesültek: Back István Levente (V. osztály), Toth Tibor Richárd (VI. A), Spir Petra (VII. o.). A középmezőnyben végzett Adjudeanu Vivienne és Rákóczi Rebeka (VI. B).