Eredményes szereplés az idei földrajz tantárgyversenyeken

foldrajz_dijazottak_sav

Újabb sikeres évet zártak a csikys diákok a földrajz tantárgyverseny megyei szakaszán. A sort a nagyobbak kezdték, akik március 9-én mérettették meg magukat a VIII–XII. osztályos diákok számára kiírt versenyen, melynek idén a Caius Iacob Általános Iskola adott otthont. 

   Tovább…

Eredményes szereplés az idei Terra-versenyen

Terra_2016_sav

Bár a tavalyi versenyt kisebb csalódásként éltük meg, az idén újból sikerült egy ütőképes csapatot felállítani, olyan lelkes diákokból, akik sem időt, sem energiát nem sajnáltak a sikeres szereplés érdekében. Ez annál is dicséretesebb, mivel a március a tantárgyversenyek hónapja, minden hétvégén más-más tantárgyverseny megyei szakaszára kerül sor. 

   Tovább…

Terra 2015

Terra_2015_sav

Második alkalommal vettek részt csikys diákok az V–VII. osztályosoknak kiírt Terra országos földrajzversenyen. A verseny növekvő népszerűségét mutatja, hogy míg tavaly egyetlen diák képviselte iskolánkat, addig idén már öt kisdiák vállalta a megmérettetést a megyei szakaszon, amelyet még az Iskola másként hét előtt, március 28-án szerveztek meg. 

   Tovább…

Terra-verseny, országos szakasz, csikys siker!!!

Május 10-én utolsó fordulójához érkezett a Terra földrajzverseny, melynek országos online döntőjére a megyeszékhelyeken került sor.

Terra_versenyen_bbKorosztályonként a megyei szakasz első öt helyezettje képviselte az adott megyét, így Arad megye versenyzői között ott lehetett a hetedikes Kurunczi Viktória is, aki a megyei szakasz második helyét szerezte meg.

Mivel viszonylag későn tudatták velünk az országos döntőn való részvételt, egy rövid, de annál intenzívebb felkészülési időszak előzte meg a versenyt, melynek végén már úgy éreztük, hogy talán még az országoson is teremhet Vikinek babér. A verseny után lelkesedésünk egy kissé alábbhagyott, mivel a tavalyinál jóval nehezebb feladatokkal kellett megbirkózniuk a versenyzőknek, így sokkal nagyobb volt a hibalehetőség is. Viktória végül 92 ponttal zárta a versenyt, de ekkor még nem derült ki, hogy ez országos szinten mire lesz elég.

A nehezebb feladatoknak köszönhetően idén az országban senki nem ért el 100 pontot (tavaly ez négy diáknak is sikerült), így újból elkezdtünk reménykedni. És nem hiába.

Az országos összesítés végén Kurunczi Viktória megosztott második díjat nyert, ami rendkívüli egyéni teljesítménynek számít, annál is inkább, mivel ez az első év, amikor iskolánk részt vesz ezen a versenyen. Vikinek szívből gratulálok megérdemelt sikeréhez, a többi kisdiákot pedig örömmel várom jövőre a Terra-verseny következő megmérettetésén.

Terra-versenyen a csikysek!

Terra_versenyenIdén második alkalommal került megrendezésre a Terra Magazin által meghirdetett országos szintű földrajzverseny. A gyerekek körében népszerű ismeretterjesztő folyóirat egy régi hiányt pótol, hisz a földrajz tantárgyverseny csak a VIII–XII. osztályos diákoknak szól, míg a Terra verseny a kisebbeket szólítja meg.

Csikys diákok az idén először vettek részt ezen az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő versenyen, és első nekifutásra kitünő eredményeket értek el. Március 29-én került sor a verseny megyei szakaszára, melyre az előző fordulóból két diákunk jutott tovább, a hetedikes Kurunczi Viktória és a hatodikos Spir Petra. A hetedikesek nagyon erős mezőnyében Kurunczi Viktória az előkelő második helyet szerezte meg, míg Petrát mindössze 2 pont választotta el a dicsérettől.

Mindkettőjüknek szívből gratulálunk, és reméljük, hogy jövőre, még több résztvevővel, hasonlóan szép eredményekről számolhatunk be.