Eredményes szereplés az idei Terra-versenyen

Terra_2016_sav

Bár a tavalyi versenyt kisebb csalódásként éltük meg, az idén újból sikerült egy ütőképes csapatot felállítani, olyan lelkes diákokból, akik sem időt, sem energiát nem sajnáltak a sikeres szereplés érdekében. Ez annál is dicséretesebb, mivel a március a tantárgyversenyek hónapja, minden hétvégén más-más tantárgyverseny megyei szakaszára kerül sor. 

Több diák számára a március 26-án megrendezett Terra földrajzverseny már a sokadik megmérettetés volt a sorban (Back István Levente, például, 25-én este érkezett Kecskemétről, a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjéről), de az idei eredményeken ez egyáltalán nem látszott meg. A hatodikosok mezőnyében Back István Levente és Naschauer Karina III. helyezést ért el, míg Csapó Dávid az előkelő II. helyet csípte el. A csapat legeredményesebb tagja a hetedikes Tóth Tibor Richárd volt, aki a megyei II. helyezés mellett továbbjutott a májusi országos döntőbe. Neki sok sikert kívánok, és kitartást a felkészülés idejére. A csapatot erősítette még a hetedikes Sipos Richárd, aki épp csak lecsúszott a dicséretről.

Az idei sikereken felbuzdulva nagyon remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy jövőre is lesznek lelkes vállalkozók, akik szívesen töltenek majd el néhány plusz órát az atlasz társaságában, és jövőre talán már az ő sikereikről írhatom a beszámolót.