EMMV Temesváron

EMMV_Temesvar_sav

Április elsején, pénteken indult kis csapatunk az aradi vonatállomásról Temesvárra, az V–VIII. osztályosok számára szervezett Erdélyi Magyar Matematika Verseny országos szakaszára. Iskolánkból Diel Eduard (V. osztály), Back István Levente (VI. o.), Mészár Anna Orsolya és Tóth Tibor Richard (VII. A), valamint Mészáros Letiția Iszabela és Spir Rebeka Petra (VIII. o.) utazott a versenyre. Rajtuk kívül Szabó Sára, a zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola, és Kovács D. Márk, az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola diákja képviselte megyénket az EMMV-n. 

A Bartók Béla Elméleti Líceumban fogadtak minket, majd annak bentlakásában szállásoltak el. Szombaton délelőtt négy órányi kemény agytorna várt ránk, azután a városban ebédeltünk és váosnézésre indultunk. Közelebbről megismerhettük a Dózsa Györgyről szóló legendákat és Bolyai János szobájának ablakára is rápillanthattunk. Sok szép szobor és történelmi épület került az utunkba és mindenki elismerte, hogy Temesvár valóban szép város. Végül egy fagyizóba is betértünk, hogy a hirtelen jött hőségben felfrissüljünk. Városnézés után a feladatok megoldásának bemutatására mentünk, ami a javítótanárok közreműködésével történt, sőt számos matematika példatár szerzője is jelen volt. A matekozás után jöhetett egy kis szórakozás is: tehetséglabirintust rendeztek, minden teremben más és más játékos módon tesztelhettük memóriánkat, általános műveltségünket, logikánkat, türelmünket és stratégiai képességeinket. Minden teljesített feladatért Bartók-pengő járt, amit különböző dolgokra válthattunk be (müzliszeletre, gumicukorra, Európa-térképre, német könyvre, plüssjátékokra, rágcsálni valóra stb.).

A tehetséglabirintus közben az eredmények kifüggesztését vártuk izgatottan. Miután mindenki megleste a pontszámát, óvni is lehetett, ám mi nem éltünk ezzel a lehetőséggel, szóval pihenésre használtuk az időt. Az esti táncházban vicces és érdekes lépéseket tanultunk, azután pedig mindegyikünk fáradtan rogyott az ágyba, várva a másnapi díjkiosztót.

A csikys versenyzők minden erejüket bevetve birkóztak a feladatokkal, ám a díjakhoz ez most mégsem volt elegendő. Ennek ellenére mindenki jól érezte magát, új barátokat szereztünk, új dolgokat ismertünk meg és jól szórakoztunk. Ráadásul Kovács D. Márk dicséretben is részesült, ezért gratulálunk neki!

[Fotó: Back Mária]