Gyulai vendégek a Csikyben

Gyulai_vendegek_sav

Március utolsó napján, csütörtökön érkeztek meg a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai az iskolánkba. Mi, a IX. A és a X. A osztály diákjai nagy izgalommal vártuk őket a Csiky udvarán. Fodor György magyartanár szervezőként is kísérte az aradi hosszú hétvégére a vendégeket. A gyulaiak aradi programját Spier Tünde aligazgató, Hevesi Éva földrajztanár, illetve Lehoczky Attila és Muntean Tibor történelemtanár szervezte meg. 

A diákokkal érkezésük után gyorsan sikerült megismerkedni, majd városnézésre kísértük őket. Ellátogattunk a Szabadság-szoborhoz, a belvárosi református templomhoz, az ortodox katedrálishoz és a nagyszínházhoz is. Ebéd után iskolánk dísztermében gyűltünk össze, és egy rövid néptánc-koreográfiát tanítottunk meg vendégeinknek. Mindenki párt választott magának – nyilván egyikük gyulai, a másikuk pedig aradi kellett hogy legyen –, s vidáman táncoltunk este 7-ig, amikortól szabad programunk volt. A Maros-parton sétáltunk, és Arad legjobb kávézóiba is benéztünk.

Április 1-jén, pénteken vendégeink Temesvárra látogattak, majd délután újra táncház és szabad program volt. Szombaton a világosi vár és a Dietrich–Sulkowski-kastély volt a célpont, ebéd után pedig a betanult táncprodukciót mutattuk be. Egy érdekes feladat is várt bennünket aznap: hat-hét személyes vegyes csoportokra oszlottunk, majd különböző helyszíneken és résztvevőkkel szelfiket készítettünk. Este karaoke party volt, utána pedig a záróbuli.

Vasárnap reggel újra összegyűltünk a Csiky udvarán, elbúcsúztunk, majd jó utat kívántunk a gyulaiaknak. Már nagy izgalommal várjuk, hogy május utolsó hétvégéjén mi látogassunk el hozzájuk, és újabb izgalmas információkkal gazdagítsuk weblapunk olvasóit! 🙂

[Fotó: Bacsilla Sándor, Kurunczi Viktória, Nagy Tamás, és mások]

« A 3 »