Eredményes szereplés az idei földrajz tantárgyversenyeken

foldrajz_dijazottak_sav

Újabb sikeres évet zártak a csikys diákok a földrajz tantárgyverseny megyei szakaszán. A sort a nagyobbak kezdték, akik március 9-én mérettették meg magukat a VIII–XII. osztályos diákok számára kiírt versenyen, melynek idén a Caius Iacob Általános Iskola adott otthont. 

Sajnos, évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre kevesebb diák vállalja, hogy plusz munkát fektet be egy-egy versenyre való felkészülésre, és ebben nagy szerepet játszik a feladatok rendkívül magas nehézségi foka is. Ezért örömteli, hogy iskolánkat idén két vállalkozó szellemű, tehetséges kilencedikes képviselte a IX. A osztályból, nem is akárhogyan. Back István Levente megyei harmadik lett, míg Csapó Dávid a középmezőnyben végzett.

Őket követték az ötödikesek, akik életük első földrajzversenyén vettek részt, sőt egyeseknek ez volt az első tantárgyversenyük is. A közkedvelt Terra földrajzversenyre idén március 30-án került sor az aradi Ghiba Birta Főgimnáziumban. Iskolánkat ezen három kisdiák képviselte, akik a népes mezőnyben tisztességgel helytálltak. Szász Dávid és Budacsek Tímea (V. B) harmadik helyezést értek el, míg Szabó-Péter Patrick (V. A) dicséretben részesült. Szász Dávidot mindössze 3 pont választotta el attól, hogy továbbjusson az országos szakaszra.

Nagyon örültünk, hogy idén a régi arcok mellett új kisdiákok csatlakoztak és vágtak bele ebbe a nagy kalandba. Reméljük, csak pozitív élményekkel és nem kevés tudással gazdagodtak, és nevüket sokszor fogjuk még olvasni a díjazottak listáján.

Mindnyájuknak szívből gratulálunk, és jövőre visszavárjuk őket az új versenyeken!