Csikys Családi Csodavárás, a karácsonyvárás jegyében

csikys_csaladi_csodavaras_sav

Ahogy azt korábbi hirdetésünkben már jeleztük, a Csiky Gergely Főgimnázium szülői bizottsága, a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület, pedagógusok, szülők és diákok közös szervezésében november 28-án került sor a Csikys Családi Csodavárás című rendezvényre, a karácsonyvárás jegyében. Alább rövid beszámolóval, fotókkal és videóval idézzük fel a rendezvény hangulatát, ezáltal is hangolódva a közeledő karácsonyra.  Folytatás

Ajándékozni is öröm! Cipősdoboz-akció karácsony előtt

ciposdoboz_akcio_2017_sav

Ajándékozni is öröm – ezt igazolták iskolánk diákjai, akik a téli vakáció előtti héten több mint 150 cipősdoboz-csomagot készítettek, azzal a céllal, hogy a rászoruló gyerekeknek is legyen részük a karácsony varázsából.  Folytatás

Videón a csikys mikulásjárás és a cipősdoboz akció is!

Eltelt néhány hét a december eleji mikulásjárás, illetve a rendkívül sikeres cipősdoboz akció óta. Fényképes riportokkal erről is, arról is beszámoltunk, sőt a tévénézők az M1 műsorán is láthattak riportot a mikulásjárásról. Ám az Alaszu Tibor által akkor leforgatott anyag olyan gazdagnak bizonyult, hogy Pálfi Kinga még egy hangulatos négy perces kisfilmet összevágott belőle, csakis most, csakis nekünk (mert megérdemeljük 🙂 ), amelyet alább tekinthetünk meg.

Az M1 december 22-én a Ma délután adásában riportot sugárzott a Rogoz Marianna tanárnő és a XI. B osztály által szervezett idei csikys cipősdoboz akcióról is. Érdemes ezt is megnézni, mégpedig IDE kattintva, 44:20-tól kezdődően.

Gyermektől gyermeknek egy teljesebb ünnepért

Ciposdobozok_2015_sav

Minden eddiginél sikeresebbnek bizonyult az idei cipősdoboz akciónk. A csikys diákok nagyon lelkesen 212 kisebb-nagyobb dobozt adományoztak, amelyekbe egy-egy leánynak vagy fiúnak szánt játékot, ruhaneműt, édességet csomagoltak be. Köszönet érte minden gondos ajándékozónak!

Az összegyűjtött ajándékokkal a kisiratosi Pió Atya Gyermekotthonban nevelkedő gyermekeknek, illetve a Katalin Egyesület által támogatott nagycsaládok gyermekeinek szeretnénk örömet okozni.

Az ajándékok még a vakáció előtt megérkeznek a gyermekekhez. Örülünk, hogy melegebbé, kellemesebbé tehetjük nekik a szeretet ünnepét.

[Fotó: Ilona János]

Ajándékot nem csak kapni, adni is öröm!

ajandekok

Az ajándékozásra újra itt a lehetőség, hiszen a következő három iskolai napon, csütörtökön, pénteken, illetve jövő hétfőn cipősdoboz akciót szervezünk.

Akinek plüss játéka, sapkája, sálja, írószere, vagy bármilyen más ajándéknak való tárgya van, tegye egy dobozba, csomagolja be szépen és írja rá, hogy hány éves leánynak vagy fiúnak szánja. Az ajándékdobozokat december 3-án, 4-én és 7-én fogjuk összegyűjteni az iskolában.

Ne feledjétek: a rászoruló gyermekekhez is időben kell eljutnia a Jézuskának!

Egy doboz szeretet…

ciposdoboz_2012-1 Karácsony közeledtével iskolánk diákjai érdeklődtek, hogy idén is indítunk-e „cipősdoboz-akciót”. Ez azt jelenti, hogy jó minőségű ruhaneműt, cipőt, játékot és még sok hasznos tárgyat csomagolunk egy-egy cipősdobozba, s ezt rászoruló gyerekeknek juttatjuk el. Idén is, akárcsak tavaly, Rogoz Marianna tanárnő irányította ezt az akciót. Körözvényt küldtünk ki az egész iskolában az előkészítő osztálytól a végzősökig, hogy adakozásra biztassuk őket.

A diákok nagy lelkesedéssel hozták be a szebbnél szebb dobozokat, amelyek szépen be voltak csomagolva és fel volt tüntetve rajtuk, hogy milyen korú gyermekek számára szánták. Körülbelül 160-170 változatos doboz gyűlt össze, amelyeket december 19-én, csütörtökön el is juttattunk a dévai Szent Ferenc Alapítvány által alapított kisiratosi Pio Atya Gyermekotthonba. Az összegyűlt csomagokból 20 dobozt az aradi Fogyatékos Gyermekek Rehabilitációs Központjának továbbítottunk.

Reméljük, hogy az a szeretet, amellyel az ajándékdobozokat előkészítettük és továbbítottuk, nagy örömöt és egy boldogabb Karácsonyt szerez másoknak. ĺgy talán egyre többünkben felébredhet az az érzés, hogy milyen jó is adni, segíteni másoknak, és legközelebb még többen kapcsolódnak majd be hasonló önkéntességi akciókba. Folytatás