Voltunk, láttunk, győztünk!

A Pénzmágus verseny kolozsvári regionális döntőjén első helyet elért csikys csapat

Iskolánk idén először kapott meghívást a Romániai Magyar Közgazdászok Társasága (R.M.K.T.) és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által közösen szervezett Pénzmágus gazdasági versenyre. A Csiky Gergely Főgimnáziumot a Corporate Kings 4 fős csapata – Charles-Fekete Farkas Frederick, Higyed Hunor, Tamás Ákos Hannibál (XI. A), Szalai Ádám (XII. C) – képviselte a többfordulós versenyen.

Az első online szakaszban egy üzleti tervet és egy befektetési tanácsadást kellett a diákoknak megalkotniuk, a második körben pedig az Elit Optika nevű csíkszeredai cég számára marketing-stratégiák és sikeres üzleti tanácsok megfogalmazása volt a feladat.

Az első két fordulón sikeresen túljutva csapatunk szombaton, március 23-án vett részt a kolozsvári regionális döntőn, ahová a 74 versenyző csapat közül már csak a legjobb 10 juthatott be. A döntőnek a János Zsigmond Unitárius Kollégium adott helyet, ahol csapatunk kimagaslóan teljesített, az első helyet és a vele járó 2000 lejes pénzjutalmat elhozva, továbbjutott az április 26–28 között megrendezésre kerülő szuperdöntőbe is, Csíkszeredába!

Köszönettel tartozunk a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek, amely a kolozsvári utunkat támogatta, illetve Doba István, nyugalmazott közgazdásznak, aki szintén nagyon sokat segített csapatunknak a felkészülés során!

[Fotó: Lévai Ildikó]

2 hozzászólás a(z) “Voltunk, láttunk, győztünk!” bejegyzéshez

  1. Gratulálok a diákoknak és a felkészítő tanárnak!
    Rég végeztem,- 1977-ben Réhon József tanár úr volt az osztályfőnökünk,- de jó látni milyen szépen fejlődik a gimnázium és milyen szép eredményeket érnek el a diákok .
    1990-tol Magyaroszágon élek és cégvezetőként dolgozom, örömmel ajánlok fel első könyvemből a diákoknak. A könyv első kiadása “Üzleti évszakok”. A második átdolgozott kiadása “ Üzleti kaméleon. Hogyan legyünk sikere menedzserek” címmel jelent meg, és a változás menedzsment gyakorlati tapasztalataiból oszt meg történeteket .

  2. Tisztelt Károlyi László!

    … köszönjük a megtisztelőek, elismerő szavakat!
    A nagylelkűen felajánlott szakirodalomnak pedig nagyon örülnénk, hálásan fogadnánk, biztos vagyok benne, hogy nagy segítség lenne számunkra a továbbiakban!

    Áldott Húsvétot kívánok, erőben, egészségben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tizenhárom =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .