Csikysek az OMMO nagybányai országos szakaszán

[Fotó: Pálfi Anett]

Február 26–29. között megrendezésre került az Országos Magyar Matematikaolimpia országos szakasza Nagybányán. Arad megyét öt diák képviselte: Vörös Viktória (pécskai 2-es számú Általános Iskola), Tar Nándor, Zsidai-Rétyi Bálint, Budacsek Tímea, Nyári Tamás (Csiky Gergely Főgimnázium). 

Első napunk a szállás elfoglalásával és a nagybányai Városi Színházban megrendezett ünnepélyes megnyitóval kezdődött. Második nap pedig megrendezésre került a verseny első fordulója a Németh László Elméleti líceumban. A délután folyamán lehetőségünk volt részt venni egy előadáson a Planetáriumban.

A következő napon zajlott a líceumosok második fordulója, így a kisebbekkel Koltóra látogattunk, pontosabban a XVIII. századi Teleki-kastély múzeumába. A délután folyamán diákok vezetésével megismertük Nagybánya történelmi központját, felmásztunk a Szent István-toronyba, meglátogattuk a Szépművészeti múzeumot.

Csütörtökön, azaz a negyedik napon megrendezésre került a díjkiosztó ünnepség, amely után haza indultunk. 

Az országos megmérettetést megelőzte az OMMO megyei szakasza, amelyet február 3-án, a Csiky Gergely Főgimnáziumban szerveztünk meg. A versenyen az Arad megyei magyar iskolák diákjai vettek részt: a Kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola, a Zerindi Tabajdy Károly Általános Iskola, a Pécskai 2-es számú Általános Iskola és a Csiky Gergely Főgimnázium diákjai.

A feladatsorok nem voltak egyszerűek, alaposan megdolgoztatták a résztvevőket. Öt kiváló tanulónak sikerült továbbjutnia az országos szakaszra: 

  • V. osztály – Tar Nándor, a Csiky Gergely Főgimnázium diákja, felkészítő tanára Budacsek Terézia
  • VII. osztály – Zsidai-Rétyi Bálint, a Csiky Gergely Főgimnázium diákja, felkészítő tanára Pálfi Anett
  • VIII. osztály – Vörös Viktória, a Pécskai 2-es számú Általános Iskola diákja, felkészítő tanára Varga Ibolya
  • X. osztály – Budacsek Tímea, a Csiky Gergely Főgimnázium diákja, felkészítő tanárai Budacsek Terézia és Czeglédi Csilla
  • XI. osztály – Nyári Tamás, a Csiky Gergely Főgimnázium diákja, felkészítő tanára Czeglédi Csilla

Február 10-én került megrendezésre az Országos Matematikaolimpia (ONM) helyi szakasza. Iskolánkat ezen Kávai Dáriusz (IX. A), Budacsek Tímea (X. A) és Nyári Tamás (XI. A) képviselte. A megyei szakaszra Budacsek Tímea és Nyári Tamás jutott tovább.

Március 10-én megrendezésre került az Országos Matematikaolimpia megyei szakasza. Iskolánkat Budacsek Tímea képviselte, felkészítő tanárai Budacsek Terézia és Czeglédi Csilla. A versenyen III. helyezést ért el. Gratulálunk neki!

[Fotó: Czeglédi Csilla, Pálfi Anett]

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 − egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .