Alexandriai világítótornyok a Csikyben

Miután az ötödikesek hősies küzdelem után két vállra fektették Hellász történelmét, jutott idő egy kis makettépítésre is. A diákok választhatták ki, hogy az ókori világ hét csodája közül melyiket készítik el.

Mivel az egyiptomi piramisokat nem lehetett választani (túl egyszerű lett volna kivitelezni) az Alexandriai világítótorony lett az abszolút befutó. A vállalkozó tanulók – Baiusz Péter Krisztofer, Csiky Adél Frida, Danu Helen Jacqueline, Horvát Szilvia Viktória, Iuhasz Gábriel, Lovasz Renáta Zita, Şarpe Alex David, Stadler-Szanda Szabolcs, Teleky Lilla Anna, Veres Roberta – sokféle anyaggal és technikával dolgoztak.

A monumentális világítótornyok mellett az élethű (bár pontosan nem tudhatjuk, hogyan is nézett ki) függőkert aratott osztatlan sikert. És ha már sikerről beszélünk, bár Ken babának nem sikerült Oscar-díjat nyernie, de ügyes kezek segítségével ennél sokkal többet ért el: az Apollónt megjelenítő Rodoszi kolosszussá változott!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 13 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .